Publicat: 15 ianuarie 2014

Plantele PERICULOASE din casa ta: La ce flori din apartament trebuie sa RENUNTI

cyclamen-1Se spune ca oamenilor carora nu le plac florile sunt persoane rele, insa exista anumite plante pe care foarte multi dintre noi nu ar trebui sa le tinem in casa deoarece sunt periculoase pentru sanatate.

Aloe Vera este cunoscuta pentru puterea de vindecare asupra problemelor de piele, insa seva galbuie din interiorul frunzelor are o reactie laxativa daca este ingerata.

Planta suculent (Kalanchoe daigremontiana) este o plata toxica pentru ca frunzele contin un glicozid cardiac, ce provoaca moartea animalelor si chiar a bebelusilor care ingereaza parti din planta.

Datura (Datura innoxia) este o planta extrem de rezistenta, dar si toxica. O doza mica poate duce la o stare de intoxicatie ce poate dura zile intregi sau chiar moartea.

Crizantema sunt flori frumoase, insa un contact prelungit cu aceste plante va poate imbolnavi de dermatita.

Hortensia, mai ales frunzele si mugurii ei, poate provoca varsaturi, dureri abdominale, iar persoanele sensibile pot dezvolta dermatita de contact cand ingrijesc planta.

Cyclama este otravitoare daca parti din ea, respectiv bulbii si rizomii tuberculari, sunt ingerate si poate provoca intoxicatii care se manifesta prin crampe, ameteli, tulburari circulatorii.
Iedera este o planta de ornament. Daca este ingerata, chiar si o cantitate mica, poate provoca dificultati mari in respiratie, convulsii, voma, paralizie si chiar coma.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul