Publicat: 29 ianuarie 2014

Mai mult timp liber pentru mame – 4 idei care iti tin copilul ocupat

52e14290c4985Daca vrei sa citesti in liniste sau sa te bucuri de un hobby, fara ca puiul tau sa se simta singur, ajuta-l sa aleaga o activitate amuzanta, care sa-i stimuleze imaginatia. Amandoi veti avea numai de castigat!

Scrisoare pentru cei dragi

Daca a invatat sa scrie, ai asigurate cateva zeci de minute bune de liniste. Propune-i sa le scrie scrisori bunicilor, prietenilor de la tara sau poate chiar unor personaj de desene animate pe care le indrageste. Odata ce a prins gustul, isi va dori sa faca acest lucru din nou si vei vedea ca te va ruga chiar el sa nu il deranjezi in timp ce scrie. Daca puiul tau nu a invatat inca sa scrie, tot poate transmite in felul sau, prin bastonase, liniute si alte semne, tot soiul de mesaje pentru cei dragi. Daca ii place sa deseneze, poate sa realizeze felicitari pe care sa le trimita prin posta bunicilor, spre exemplu. Variantele sunt infinite, iar tu te vei putea bucura de pasiunile tale, fara grija celui mic.

In rol de povestitor

Daca e destul de mare incat sa stie sa scrie, foarte interesant pentru el va fi jocul in care el dicteaza firul povestii. Poti sa-i propui un inceput, in baza caruia sa gaseasca o continuare interesanta, sau chiar sa-i lasi libertatea de a alege chiar el subiectul si personajele, iar dupa ce a terminat, sa-i acorzi cateva momente pentru a ti-o citi.  Pentru a-l atrage, poti sa scoti la imprimanta cateva coli pe care sa apara cateva personaje din loc in loc si sa-l rogi sa scrie o poveste plecand de la personajele respective si eventual sa le coloreze dupa bunul plac, facand astfel o carticica de povesti originala.

Cutiile magice

Lasa-i copilului tau la indemana cutii de diverse dimensiuni, de la pantofi, electrocasnice si nu numai, creioane colorate, acuarele si, daca este suficient de mare, foarfece. In timp ce tu iti vezi de pasiunile tale, copilul te va surprinde cu un castel, un fort sau un adevarat oras din cutii. Imaginatia il va ajuta sa transforme simple cutii de carton in personaje de desene animate,  trenulete sau cine stie ce alt obiect la care nu te-ai fi gandit.

Vanatoarea de comori

Dezvolta-i copilului spiritul de observatie indicandu-i un obiect pe care sa il gaseasca prin casa. Spre exemplu, “Gaseste ceva rosu, cu dungi albe.” sau “Gaseste ceva ce are patru picioare, doua usi si este de culoare maro.”. Poti face referire la piese de imbracaminte, la piese de mobilier sau orice obiect din casa, avansand de la cele evidente pana la elemente ceva mai ascunse, pe care sa le gaseasca mai greu.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul