Publicat: 12 martie 2014

Greseli majore pe care le faci cand calci hainele

thumb_600_x_400_1847-35a-haine-bine-calcate1Calcatul hainelor reprezinta un pas important atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere igienic deoarece, prin calcare, microbii de orice fel sunt eliminati. Pentru foarte multi dintre voi, calcatul hainelor poate reprezenta o adevarata corvoada, de aceea trebuie sa inveti cum sa calci corect hainele.

1. Nu folosesti un fier de calcat de buna calitate

In procesul de ingrijire a hainelor, un rol foarte important il au fierul si masa de calcat. Pentru a combate durerile de spate, regleaza inaltimea mesei pana la nivelul taliei. Ai grija ca suprafata mesei sa fie neteda, moale si permanent curata.

Daca fata mesei este detasabila, o poti plasa in masina de spalat, cel putin o data la doua luni, in func?ie de cat de des este folosita. In caz contrar, poti cumpara o fata noua sau folosi un cearsaf pe suprafata mesei.

Daca calci foarte des, merita sa faci o investitie intr-un fier profesional de calcat. In orice caz, e mai bine sa nu faci economie la cumpararea acestuia. Un aparat bun raspunde de calitatea rezultatului final in procesul calcarii, de aspectul si durabilitatea vestimentatiei.

2. Pui apa de la robinet in rezervorul fierului de calcat

Niciodata nu turna in rezervorul cu apa a fierului de calcat apa simpla sau din robinet, deoarece aceasta cauzeaza aparitia calcarului. Depunerile pot lasa pete pe tesatura. In plus, cu timpul acestea vor duce ?i la disfunctionalitatea aparatului. Foloseste doar apa filtrata, pe care o gasesti la un pret accesibil in toate magazinele specializate in detergenti. Sau o poti obtine in conditii casnice, fierband si inghetand apa.

In cazul in care deja s-au format depunerile de piatra, foloseste solutii speciale anticalcar, pe care le gasesti in magazinele specializate sau in magazinele de electrocasnice.

3. Nu cureti corespunzator talpa aparatului de calcat

Talpa aparatului de calcat trebuie sa fie curata, fara urme sau depuneri de tesatura topita. Acestea pot fi inlaturate cu ajutorul ā€˛gumei” special concepute pentru inlaturarea arsurilor sau cu ajutorul unei carpe uscate din bumbac, in momentul cand fierul de calcat este fierbinte. Daca iti lipseste experienta, apeleaza la un specialist.

Sub nicio forma nu folosi cutitul direct pe suprafata talpii fierului de calcat: infasoara lama cutitului cu o carpa, pentru a inlatura mai usor stratul de arsura. Pastreaza fierul de calcat in cutie sau saculet, pentru a evita depunerile de praf.

4. Nu alimentezi rezervorul de apa la timp

Pentru ca procesul calcarii sa fie mai confortabil, verifica daca cablul fierului este suficient de lung, ca sa manevrezi liber, in caz contrar foloseste un prelungitor. Umple rezervorul cu apa pana la maxim si ai grija sa-l alimentezi la timp.

5. Nu citesti indicatiile de pe eticheta hainelor

Daca nu esti sigura de calitatea aparatului, ar fi cazul sa-l probezi mai intai pe suprafata mesei sau pe o bucata de tesatura. Inainte sa incepi calcarea hainelor, analizeaza indicatiile de pe eticheta acestora si, in func?ie de caracteristicile tesaturii si recomandarile facute, regleaza temperatura cuvenita. Oricat de bun ar fi fierul de calcat, e recomandabil sa calci hainele pe verso.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul