Publicat: 6 aprilie 2014

Dieta vegetariana, daunatoare sanatatii

dieta-vegetariana-scarsdaleMajoritatea persoanelor asociaza o dieta vegetariana cu un stil de viata sanatos si prietenos cu mediul inconjurator. Un studiu recent tine sa zdruncine aceste convingeri: a demonstrat ca vegetarienii sunt mai predisupusi la afectiuni precum cancerul, alergiile si bolile mintale. Acestia par sa fie mai putin sanatosi decat persoanele care au o dieta echilibrata.

Studiul a fost realizat de catre Universitatea de medicina din Graz, Austria, el fiind efectuat pe 1.320 de subiecti, potrivit The Independent.

Studiul a constatat ca dieta vegetariana, ce este caracterizata printr-un consum scazut de grasimi si colesterol, ca urmare a unui aport de fructe, legume si produse din cereale integrale, pare sa sprijine riscul de cancer, alergii si probleme de sanatate mintala, cum ar fi depresia si anxietatea.

Studiul a folosit datele de la Austrian Health Interviews Survey, care au examinat obiceiurile alimentare si diferentele stilului de viata dintre cei care consuma carne si vegetarieni.

Cei 1.320 de subiecti au fost impartiti dupa varste, sex si statutul lor social. Grupul a inclus 330 de vegetarieni, 330 de persoane care consuma carne, dar si o multime de fructe si legume, 300 care mananca normal, dar mai putina carne si 330 care au o dieta mai bogata in carne.

Studiul a dezvaluit ca desi vegetarienii consuma mai putin alcool si au indice de masa corporala mai mic, sunt intr-o stare fizica si mintala mai proasta. Participantii care au mancat mai putina carne au avut o stare de sanatate mai putin buna.

„Studiul a aratat ca adultii austrieci care au o dieta vegetariana sunt mai putin sanatosi (in privinta bolilor de cancer, a alergiilor si a tulburarilor de sanatate mintala), au o calitate a vietii mai scazuta si au nevoie de tratament medical mai mult”, au anuntat cercetatorii.

„Noi am gasit ca vegetarienii sufera mai mult de astm, cancer si boli mintale decat cei care consuma carne, dar nu putem spune care este cauza si care este efectul. Ne trebuie un studiu suplimentar pentru a putea raspunde la aceasta intrebare”, a spus coordonatorul studiului, epidemiologul Nathalie Burkert.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul