Publicat: 9 martie 2014

Detoxifierea de primavara – cum sa slabesti frumos si sanatos

urzici_medicamenteDetoxifierea de primavara are rolul de a ne echilibra bioritmul hormonal, in ideea combaterii asteniei de primavara si a reglarii functiilor metabolice. Curatandu-ne organismul de substantele incarcate, „grele”, care il incetinesc ne va aduce cu un pas mai aproape de silueta visurilor noastre, asigurandu-ne un plus de energie si buna-dispozitie pe durata primaverii.

Alimentatia din timpul iernii este bograta in grasimi si carbohidrati, iar sedentarismul specific aceluiasi anotimp duce, in general, la cateva kilograme in plus. Astfel, primavara e ideala pentru a ne curata organismul de toxine. Chiar si religia sustine acest concept prin post.

Cura de detoxifiere incepe cu primii pasi catre un regim vegetarian. Initial se exclud mezelurile, conservele, carnea de porc sau vita, alimentele prajite, dulciurile, alcoolul si sucurile. Aceasta faza dureaza 3 zile. Se poate consuma carne de pui preparata la cuptor, precum si ciorbe de orice fel.

A doua faza a detoxifierii implica eliminarea tuturor alimentelor de origine animala. Fiecare masa de pranz va trebui sa includa si o portie de urzici/spanac. Aceasta faza dureaza, de asemenea, 3 zile.

Ultima faza a detoxifierii dureaza tot 3 zile si presupune consumul exclusiv al alimentelor de origine vegetala. Legumele se vor consuma crude, in salate sau simple. Dimineata nu este recomandat sa consumati legume care cresc aciditatea gastrica: rosii, ceapa, usturoi, ridichie, varza si alte crucifere.

Reintroducerea alimentelor de origine animala se face treptat: se incepe cu introducerea fructelor in alimentatie si gatirea legumelor, urmand ca in ziua a 12a sa fie din nou permise cafeaua, cerealele si branzeturile iar in a 14a sa se reintroduca in meniu carnea si ouale.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul