Publicat: 13 aprilie 2014

De ce trebuie sa includem ciocolata in meniul zilnic

ciocolataPana recent, ciocolata era inamicul numarul 1 al oricarei persoane care incearca sa slabeasca. Acum, insa, situatia s-a schimbat radical: Dr. Will Clow, cercetator in neurostiinte si autor al cartii „Eat chocolate lose weight” (Mananca ciocolata, slabeste) considera ca ciocolata ne determina sa mancam mai putin, iar studiile par sa confirme aceasta ipoteza.

Cantitatea de mancare consumata zilnic scade cu aproximativ o treime daca mancam ciocolata”, spune dr. Clowe.

Insa, medicul atrage atentia ca nu toate tipurile de ciocolata au acest efect ci doar cea neagra, cu minimum 75% cacao.

In plus, ciocolata neagra combate cancerul, ofera energie, stabilizeaza nivelul glicemiei, mentine inima sanatoasa si este cea mai buna hrana pentru creier. ”Toate aceste beneficii se datoreaza principalului ingredient din ciocolata-cacao- de aceea cu cat contine mai multa cacao, cu atat mai bine”, adauga dr. Will Clowe.

”Toate aceste beneficii se datoreazaa principalului ingredient din ciocolata-cacao- de aceea cu cat contine mai multa cacao, cu atat mai bine”, adauga dr. Will Clowe.

Medicul mai recomanda sa mancam ciocolata cu 20 de minute inainte de praanz si de cina si la cinci minute dupa aceste doua mese.

”Un patratel de ciocolata neagra dupa masa, ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange si senzatia de satietate se va mentine mai mult timp, asa ca nu vei mai fi tentat sa iei gustari”, explica doctorul.

Potrivit recomandarilor, portia de ciocolata nu trebuie sa fie mai mare decat varful degetului mare.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul