Publicat: 20 martie 2014

Cum sa alegi pamantul pentru flori

flori-strat-copac-pomDaca va uitati ca o pisica in calendar la indicatiile de pe ambalajele de pamant pentru flori, va sarim in ajutor cu un mic „cod” care speram ca va va ajuta sa alegeti produsele intr-un mod intelept, astfel incat florile dumneavoastra sa beneficieze de cea mai buna ingrijire.

Sfat 1

Trebuie sa stii ca depasirea termenului de garantie inscris pe pachet se manifesta prin diminuarea efectelor benefice ale substantelor nutritive – N (azot), P (fosfor), K (potasiu) – in substrat, reducerea umiditatii relative si compactarea amestecului.

Sfat 2

Intotdeauna un pamant pentru citrice, precum lamaiul, calamondinul, portocalul etc., are notificat vizibil pe ambalaj o concentratie ridicata in Fier. Fierul este important in lupta cu cloroza ferica, ce se manifesta prin ingalbenirea prematura a frunzelor.

Sfat 3

Daca pe ambalaj se mentioneaza ca pamantul are un pH mai mic de 5, atunci trebuie sa stii ca se adreseaza doar unei singure categorii de plante, denumita generic acidofile: rododendron, azalee, erica, hortensie, camelia, gardenia si anturium. El este contraindicat altor plante!

Sfat 4

Pentru un bonsai trebuie sa cauti un substrat specific, rezultat al unui amestec echilibrat intre turba, pamant de gradina si pietris. Folosirea unui substrat care nu asigura o umectare si un drenaj optim duce la distrugerea radacinilor!

Atentie: pe sacii de pamant este inscrisa capacitatea lor in litri, nu in kilograme.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul