Publicat: 18 martie 2014

Ce te ajuta sa traiesti mai mult cu sase ani!

live-longerEste cunoscut faptul ca exercitiile fizice ajuta sanatatea, iar acum specialistii danezi sustin ca pentru a trai cu sase ani mai mult trebuie sa practici frecvent joggingul.

Aceasta activitate reduce probabilitatea de deces prematur in cazul persoanelor care practica frecvent jogging, informeaza ziare.com, care citeaza Medisite.fr. La aceasta concluzie au ajuns specialistii de la Universitatea din Bispebjerg, Danemarca, dupa ce au monitorizat aproape 20.000 de persoane intre anii 1977 si 2011.

Cercetatorii au observat ca si ritmul este un criteriu important. Oamenii care alearga lent prezinta un risc de a muri prematur mai mic cu 67%. Acesta scade la 47% in cazul celor care practica alergatul mediu si la 22% la cei care alearga rapid.

7 scuze pentru care nu alergi si 7 motive pentru care ar trebui sa o faci

Pentru a beneficia de efectele acestei activitati, specialistii recomanda alergarile de la o ora pana la 2 ore si 40 de minute pe saptamana. Chiar si mersul pe jos poate reduce cu 24% riscul de deces prematur, diminuand cu 70% probabilitatea de infarct miocardic la barbati si cu 50% la femei.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul