Publicat: 7 aprilie 2014

Balsamul de haine nu e mereu bun! Vezi de ce!

LaundryBalsamul de rufe are certe proprietati bune pentru haine. Reduce electrizarea acestora, face fibrele moi si placute, miroase frumos, dar sunt si situatii cand poate fi daunator si nerecomandat.

Iata patru situatii cand balsamul de rufe trebuie evitat si de ce:

Nu pune balsam la microfibre

Microfibrele au proprietati specifice – o mare capacitate de absorbtie si o crescuta capacitate de izolare termica. Tratate cu balsam de rufe, hainele din microfibre pierd exact aceste proprietati speciale. Mai mult, utilizat constant, balsamul de rufe distruge fibra, iar obiectele facute din microfibre isi vor pierde forma si culoarea, scrie ziare.com, care citeaza Yahoo! Shine.

Nici la hainele de sport, mai ales la cele originale

Toate hainele de sport sunt tratate cu anumite substante care ridica capacitatea de absorbtie a transpiratiei si care sunt astfel concepute incat sa participe activ la procesul de termoreglare. Balsamul de rufe face hainele de sport sa-si piarda calitatile speciale pe care le au si pentru care, de regula, ai dat foarte multi bani in plus.

Nu la hainele cu proprietati ignifuge

Putina lume stie ca hainele pentru bebelusi si hainele pentru copii sunt tratate cu substante speciale (nepericuloase) care le fac rezistente suplimentar la foc.

Balsamul de rufe nu doar ca blocheaza aceasta capacitate, dar le face si foarte inflamabile.

Nu spala prosoapele cu balsam!

Principalul scop al prosoapelor este sa fie puternic absorbante. Culmea este ca, daca le vei trata cu balsam de rufe, aceasta principala calitate a prosoapelor scade substantial.

Pare ciudat, dar un prosop aspru este infinit mai absorbant decat unul moale. Cea mai buna solutie pentru a le mentine moi si pufoase, fara balsam de rufe, este sa le clatesti in apa curata in care ai adaugat putin bicarbonat de sodiu.

Prosoapele raman pufoase fara balsam si daca folosesti o solutie care dedurizeaza apa.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul