Publicat: 11 decembrie 2013

Ardeiul iute, un adevarat medicament

ardei_iuteCunoscut mai ales pentru reactia naturala care apare la contactul dintre capsaicina, substanta iritanta ce face diferenta intre ardeiul iute si cel dulce, si tesuturile organismului, ardeiul are multe calitati.

Leac din cap pana-n picioare

Prin uscare, aceasta leguma se transforma intr-un veritabil vraci. Apeleaza cu incredere la siragul de ardei iute din camara in caz de:

Dureri
Piseaza bine 20 de ardei iuti si pune-i la borcan cu 200 ml de alcool de 50ยบ pentru zece zile. Filtreaza preparatul prin tifon si aplica-l, cu ajutorul compreselor, pe zona afectata de lombosciatica sau reumatism 20 de minute, zilnic, pana dispar durerile.

Afectiuni ale sistemului circulator
Topeste pe foc un pachet cu unt; adauga cinci linguri cu ardei iute pisat si fierbe-l cateva minute, amestecand continuu. Ia de pe foc, lasa un pic la racit si toarna in recipiente, pe care le pastrezi la rece. Alifia rezultata este ideala pentru activarea circulatiei sangvine periferice.

Afectiuni bucale
Vindeca ranile din zona gingiilor si indeparteaza abcesele. Trebuie doar sa pui praf de ardei iute pe periuta de dinti cand iti cureti dantura.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul