Publicat: 13 februarie 2014

5 motive ca sa renunti la paine

guvernul-pregateste-reducerea-tva-la-paine-masura-s-ar-putea-aplica-in-a-doua-jumatate-a-acestui-anEste bine sau nu sa consumam paine? Parerile nutritionistilor sunt mai degraba contra decat pentru. Nutritionistul Cristian Margarit aminteste pe blogul personal cinci dintre motivele pentru care ar fi bine sa renuntam la paine.

1. Cerealele nu sunt hrana potrivita pentru specia umana. Mancand paine pierdem nutrienti valorosi care ar putea veni din alimente mult mai sanatoase. Da, pasarile sunt adaptate pentru hrana cu aceste seminte.

2. Painea nu este paine: aditivii si metodele de fabricatie fac din produsele moderne adevarate rezervoare de chimicale toxice. Coaja de paine contine compusi cancerigeni. Grasimile adaugate sunt afectate grav de procesul de coacere, in special cele de tip PUFA/ omega 3, foarte sensibile la caldura si oxidare.

3. Painea degradeaza sanatatea fizica. De la boli autoimune (lectinele, glutenul) pana la obezitate, bulimie, diabet si boli cardiovasculare, painea e un factor important.

4. Painea degradeaza starea psihica prin opioizii continuti. Consumul de paine este legat de oboseala cronica, depresie si chiar schizofrenie.

5. Painea contribuie la distrugerea mediului prin monoculturile modificate genetic si tratate cu substante toxice. Se distrug astfel intregi ecosisteme, flora, fauna, se polueaza solul, apele si aerul.

Bineinteles ca “din cand in cand” o felie de paine (cea alba poate chiar de preferat) sau niste cereale cu mai putin gluten (secara, ovaz, orz) pot scapa in dieta, insa a-ti baza dieta pe cereale si paine nu este chiar cea mai buna idee.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul