Publicat: 5 ianuarie 2014

2014: cele mai asteptate comedii

ride-along-469134l 12 titluri care ne arată cu cine şi de cine râdem de-a lungul anului

În general topurile încasărilor anuale sunt dominate de blockbustere cu bugete gigantice, dar aproape în fiecare an o comedie îşi face loc în top 10. În 2013 a fost Noi suntem familia Miller, în 2012 Marea mahmureală 2, iar în 2011 O familie de coşmar/Little Fockers. Sunt mari şanse ca şi în 2014 să avem parte de un mic campion comic, printre hobbiţi, călătorii interstelare şi supereroi. Iată mai jos câteva dintre cele mai interesante comedii aflate în pregătire pentru o premieră în 2014.

Am încercat să includem în listă aşa-zisele comedii pure sau comediile de acţiune, ignorând dramediile care mai smulg şi câte un hohot de râs, animaţiile discutate într-un material anterior (îl găseşti AICI) sau filmele destinate copiilor.

Ride Along/Un poliţist şi jumătate – 24 ianuarie
Comedie de acţiune cu Ice Cube şi Kevin Hart: ca să se poată căsători cu iubita lui, un tânăr de culoare trebuie să-l impresioneze pe fratele ei, poliţist cu experienţă. Cei doi petrec o zi întreagă pe străzile pline de infractori ale oraşului, intrând într-o mulţime de buclucuri. Dacă te întrebi ce caută pe ecranele noastre o comedie de acţiune cu lipici la populaţia afroamericană a Statelor Unite, iată motivul: Dragoş Bucur joacă rolul unui gangster sârb care dă piept cu cei doi eroi.

America, venim! – 21 martie
Cinema-ul nostru îşi încearcă din nou puterile cu filmul de gen în această poveste inspirată de o mulţime de peripeţii petrecute în timpul turneelor prin ţară şi prin lume. America, venim! pune accentul pe întâmplările pline de umor şi neprevăzut prin care trece trupa unui teatru de provincie, ai cărei actori se află pentru prima dată la New York. Exuberanţa şi lipsa lor totală de experienţă, precum şi lipsa noţiunilor de limbă engleză îi fac să parcurgă o serie de întâmplări şi aventuri comice.

St. Vincent de Van Nuys – 18 aprilie
Mai sunt doar trei luni până la premieră şi încă nu am văzut niciun trailer al acestei comedii cu Bill Murray, Melissa McCarthy, Naomi Watts şi Chris O’Dowd. În centrul atenţiei este Murray, în rolul unui temperamental veteran de război care leagă o strânsă prietenie cu un puşti dărâmat de faptul că părinţii săi au decis să divorţeze. Naomi Watts este o prostituată rusoaică, McCarthy mama personajului principal, iar Chris O’Dowd un călugăr, cu toţii ingrediente numai bună pentru o comedie ce discută suişurile şi coborâşurile vieţii.

The Other Woman – 9 mai
Să nu trădezi o femeie, că nu ştii ce te aşteaptă! Cameron Diaz şi Leslie Mann interpretează două femei care descoperă că împart acelaşi bărbat. Acesta (Nikolaj Coster-Waldau din Urzeala tronurilor) este căsătorit cu una, dar are o relaţie „stabilă” şi cu cealaltă, perfidie ce le determină pe cele două eroine să facă front comun pentru a se răzbuna…

Neighbors – 16 mai
Este timpul pentru o confruntare pe viaţă şi pe moarte între două mentalităţi diferite. De o parte a baricadei Seth Rogen şi Rose Byrne, un cuplu liniştit care se bucură de viaţa de suburbie împreună cu bebeluşul lor. De cealaltă parte, petrecăreţul Zac Efron (foto) şi membrii frăţiei sale, noii vecini mereu puşi pe benchetuială ai eroilor. Haosul şi zgomotul din vecini îi fac pe soţii cei timizi să ia măsuri, iar curând începe o bătălie plină de lovituri sub centură.

A Million Ways to Die in the West – 6 iunie
Seth MacFarlane a devenit şi mai popular datorită mega-hitului anului 2012 Ted, iar acum revine în forţă (alături de Charlize Theron, Amanda Seyfried şi Liam Neeson), într-o comedie western. MacFarlane îl interpretează pe Albert, un fermier din Vestul Sălbatic care îşi pierde iubita atunci când refuză să ia parte la un duel. Întâlnirea cu o frumoasă cowgirl (Theron) îl va face să-şi dovedească bărbăţia, mai ales când soţul acesteia, un bandit celebru (Neeson), începe să facă probleme în zonă.

22 Jump Street – 13 iunie
21 Jump Street s-a dovedit un hit surpriză al lui 2012, prin urmare Channing Tatum şi Jonah Hill nu au aşteptat prea mult pentru a se reîntoarce în echipa de şoc a poliţiştilor Schmidt şi Jenko. După ce au terminat cu problemele din liceu, cei doi înfruntă acum provocările colegiului pentru a descoperi cine se află în spatele distribuţiei de droguri printre studenţi. Dave Franco revine în distribuţie, iar pe afişul filmului apare şi Brad Pitt.

Blended – 20 iunie
După The Wedding Singer şi 50 First Dates, Adam Sandler şi Drew Barrymore fac din nou echipă în această comedie care ar putea sfârşi lungul şir de insuccese la critică al lui Sandler. După un blind date dezamăgitor, Lauren (Barrymore) speră să nu-l mai revadă niciodată pe Jim (Sandler), dar o încurcătură îi face pe cei doi să se reîntâlnească, împreună cu cele trei fiice ale lui şi cei doi băieţi ai ei, într-o staţiune de lux din Africa de Sud. Provocările vieţii în sălbăticie îi vor face pe eroi să-şi dea o nouă şansă?

Sex Tape – 29 august
Deocamdată nu este confirmat, dar Sex Tape ar putea fi sequelul lui Bad Teacher, comedia din 2011. Pe afiş sunt aceiaşi Jake Kasdan (regizor), Cameron Diaz şi Jason Segel, iar povestea se învârte în jurul unui cuplu care intră în panică atunci când descoperă că o înregistrare cu o toridă partidă de sex a lor nu mai este de găsit. Cei doi se aruncă într-o frenetică încercare de a descoperi ce s-a întâmplat cu înregistrarea înainte ca aceasta să cadă în mâinile cui nu trebuie.

The Interview – 17 octombrie
Seth Rogen şi James Franco au colaborat de mai multe ori în ultimii ani (cel mai recent proiect al lor este This Is the End) şi încearcă din nou să dea lovitura cu The Interview, film al cărui sinopsis încă neconfirmat sugerează că acţiunea are loc în lumea televiziunii. Actorii interpretează un prezentator de televiziune şi producătorul emisiunii acestuia care se implică într-un plan ultra-secret de asasinare a premierului nord-coreean! Subiectul este suficient de trăsnit ca să aşteptăm cu nerăbdare premiera.

Horrible Bosses 2 – 28 noiembrie
După ce Şefi de coşmar a devenit un hit al lui 2011, sequelul porneşte de la o premisă cât se poate de logică: sastisiţi să mai asculte de şefi, Kurt (Jason Sudeikis), Dale (Charlie Day) şi Nick (Jason Bateman) decid să-şi facă propria afacere. Doar că un investitor (Christopher Waltz) le dă lumea peste cap anulându-le orice şansă de succes financiar. Ca să rezolve problema, eroii pun la cale un fantezist plan de răpire a fiului investitorului…

Dumb and Dumber To – 12 decembrie
Au trecut 20 de ani de la succesul comediei Tăntălăul şi gogomanul, iar Jeff Daniels şi Jim Carrey sunt gata să reintre în pielea personajelor care le-au propulsat carierele. Două decenii după primele lor aventuri, Harry şi Lloyd sunt la fel de încurcă-lume, mai ales când au de-a face cu o provocare interesantă: unul dintre ei are nevoie de un transplant de rinichi şi porneşte în căutarea unei progenituri de care nu avusese habar până atunci, în încercarea de a-şi salva viaţa. O premisă lacrimogenă tratată în stilul ireverenţios al fraţilor Farrelly.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul