Home >> Cumparaturi Online >> Evolutia telefoanelor Nokia in 49 de fotografii

Evolutia telefoanelor Nokia in 49 de fotografii

asus
gvj

Evolutia telefoanelor Nokia in 49 de fotografii

In 1987, Nokia a lansat unul dintre primele telefoane portabile din lume, Mobira Cityman 900 (care, in comparație cu NMT-450, a oferit un semnal mai bun, dar pe o distanta mai scurta). La data de 2 septembrie 2013, Microsoft a anunțat ca va achizitiona unitatea de afaceri a Nokia, ca parte a unui acord global in valoare totala de 5.44 miliarde € (7.17 miliarde dolari).

Telefoane mobile Nokia a primit un impuls mare in publicitate in anul 1987, cand liderul sovietic Mihail Gorbaciov a fost surprins intr-o fotografie in care utiliza noul telefon lansat de Nokia, Mobira Cityman pentru a efectua un apel de la Helsinki la ministrul sau de comunicații aflat la Moscova. Acest lucru a facut ca porecla telefonului sa fie “GORBA”.

In 1988, Jorma Nieminen, a demisionat din funcția de CEO al unitatii de telefoane mobile, impreuna cu alti doi angajati de la unitate si au infiintat o companie noua de telefoane mobile care s-a numit Benefon Oy (redenumita ulterior in GeoSentric). Un an mai târziu, Nokia-Mobira Oy a devenit Nokia Mobile Phones.

GMLtKXN
sursa: techeblog.com

[ad#feed]

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

Check Also

Castiga 500 euro la Targul de Cariere Iasi in perioada 10-11 Octombrie 2017

Peste 60 de companii și organizații recrutează la Târgul de Cariere Iași mâine și miercuri ...

One comment

  1. Kirsten N. Mcfarland

    Nokia 6630 este primul model al UMTS companiei cu videotelefonie. Carcasa foarte comoda si tastele usor de accesat fac din acesta unul dintre cel mai practice telefoane. Are un design elegant si un aspect atragator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *