Publicat: 19 martie 2014

Interceptari din dosarul carnii: Pretul pot sa-l sterg, cu din-ala, cu corectoru’

88085_1Administratorul uneia dintre firmele implicate in dosarul carnii spunea, intr-o discutie la telefon, ca poate sterge pretul afisat pe produse: „Nu esti obligat sa le-arati…pretul pot sa-l sterg, eu pot sa fac cu din-ala, cu corectoru”, potrivit interceptarilor din referatul procurorilor DIICOT.

Anchetatorii sustin ca frazele despre stergerea pretului au fost spuse de Bogdan-Radu Curticiu, administratorul firmei SC Michelangelo SRL, dupa ce acesta a aflat de la unul dintre liderii retelei, respectiv de la Sorin Selesiu, ca organele de control fiscal au demarat o actiune ce vizeaza verificarea legaturilor dintre societatile comerciale care ar fi fraudat statul roman cu peste 23 de milioane de lei, informeaza Mediafax.

Intr-o alta conversatie telefonica interceptata, Selesiu ii cerea administratorului unei alte societati, Anei Drelciuc, sa nu recunoasca, in fata organelor fiscale, tranzactiile facute.

„Selesiu: Dumneavoastra n-ati lucrat. Ziceti ca nu aveti, n-ati lucrat si gata, atat…

Drelciuc: …aia o sa spuna c-o venit la mine-n curte si-o descarcat si ce am facut eu cu documentele cu care am lucrat? Iar eu documente am, da, am de la Michelangelo, nu de la Riviera… Cine-i Riviera Trading, stiti?

Selesiu: …un furnizor de-al meu

Drelciuc: …bine, haideti. O sa-i spun ca marfa mea e de la Michelangelo, nu de la Riviera Trading”

In plus, din discutiile surprinse de anchetatori reiese si implicarea un comisar sef din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Varsand, Nicolae-Marius Onica. Acesta, sustin procurorii, avea rolul de a asigura tranzitul masinilor care transportau carne prin punctul vamal, fara a se inregistra sau aplica sigiliul pe mijlocul de transport.

„Maine noapte, asta-i… asa ii omu (Marius-Nicolae Onica)…Trebuia sa fie doctoru’ la servici si nu-i la servici numa’ maine noapte… unu, ala primu de luni si astelalte le tin pentru maine noapte…”, spunea Selesiu, intr-o discutie cu administratorul unei alte societati, Daniela Grumazescu.

Selesiu i-a mai spus acesteia ca, la momentul in care marfa va ajunge la Iasi, va fi intocmit si circuitul documentelor care sa ateste achizitiile/livrarile fictive intre mai multe societati comerciale, cu scopul de a se ascunde provenienta intracomunitara a produselor de carne, se mai arata in referatul cu propunerile de arestare din dosar.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul