Publicat: 22 ianuarie 2014

Ce spune cafeaua pe care o bei despre tine?

femeie_care_bea_cafea_62688fd921In fiecare dimineata, in Marea Britanie, iubitorii de cofeina din intreaga natiune consuma o cantitate uimitoare de 70 de milioane de cani de cafea. Dar, pe langa faptul ca o simpla ceasca de cafea ne ofera un impuls dimineata – de care avem nevoie pentru a ne incepe ziua asa cum trebuie – potrivit unui nou studiu, tipul de cafea pe care il prefera o persoana dezvaluie o multime de lucruri despre personalitatea consumatorului.

Psihologul clinician Dr. Ramani Durvasula a analizat 1000 de iubitori de cafea si a examinat stilurile comune de personalitate si trasaturile psihologice, analizand in mod deosebit introversiunea, extroversiunea, rabdarea, perfectionismul, ardoarea, vigilenta, sensibilitatea si indrazneala sociala.

In urma rezultatelor ei, Dr. Durvasula a constatat ca cei cu o inclinatie catre cafeaua neagra sunt de obicei, puristi (au tendinta de a elimina elementele considerate straine), indivizi care nu sunt adeptii nonsensului si prostiilor, cu o tendinta de a prefera viata simpla, desi acestia ar putea fi, in aceeasi masura, brusti, nerabdatori si chiar simt o aversiune fata de schimbare.

In contrast, bautorii de cafea latte tind sa aiba tendinta de a fi pe placul altora, dar ar putea avea, de asemenea, atribute mai degraba nevrotice.

„Perfectionistii” bautori de cappucino sunt, probabil, cei cu personalitatea cu cele mai multe pretentii; autorul studiului le-a gasit cateva trasaturi care ii definesc: acestia pot fi obsesivi, isi doresc sa poata controla totul, sunt extrem de sensibili si constienti de sanatatea lor.

Bautorii de cafea instant par sa prezinte caracteristicile cele mai asezate/relaxate; iar concluziile studiului arata care sunt trasaturile de personalitate asociate cu acest grup: o predispozitie de a amana lucrurile si de a lasa deoparte lucrurile care ar trebui sa fie facute mai repede.

In cele din urma, bautorii care au preferat sa isi bea cafeaua rece si dulce au fost considerati indrazneti din punct de vedere social, adevarati trend-setteri care ar putea fi, in unele ocazii, mai neglijenti, mai nechibzuiti.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul