Home >> Auto >> De ce trebuie sa investiti in schimbul sezonier de anvelope

De ce trebuie sa investiti in schimbul sezonier de anvelope

Schimbul sezonier de anvelope este pentru cei mai multi soferi o corvoada costisitoare, atat din punct de vedere al timpului cat si al banilor, caci aproape mereu, atunci cand schimbati anvelopele masinii se mai ivesc si alte cheltuieli precum geometrie, indreptarea jentilor, echilibrare sau chiar necesitatea inlocuirii setului de anul trecut cu unul nou. Chiar si asa, nu este o procedura peste care sa va permiteti sa sariti decat daca intentionati, ca iarna mai ales, sa nu utilizati masina mai deloc!

Motivul principal pentru care este obligatoriu sa investiti in schimbul de anvelope si intr-un set cat mai bun – mai ales la intrarea in sezonul firiguros (schimbul de anvelope primavara este optional dar iarna nu) – este siguranta. La acest motiv se adauga si riscul amenzilor pentru neechiparea corespunzatoare a masinii, insa probabil cu o amenda luata poate trai oricine.

Revenind la siguranta, un set de anvelope de iarna va ajuta sa treceti cu bine de toate calatoriile cu masina pe care le aveti de facut atunci cand ploua, ninge sau este inghet. Anvelopele de iarna sunt create din alt tip de cauciuc fata de cele de vara si au un alt design al benzii de rulare, care creste aderenta in conditii de ger si nu permite masinii sa deraieze sau acvaplaneze. Daca nu veti avea anvelopele necesare sezonului rece, pe langa amenda consistenta pe care o riscati, va riscati viata proprie si a celor ce calatoresc in masina respectiva, deoarece comportamentul unor anvelope de vara pe asfaltul rece si umed poate duce in orice moment la un accident datorat alunecarii si pierderii controlului masinii.

Este intr-adevar o investitie anuala pe care multi ar prefera sa nu o faca, dar avantajele incontestabile, precum si lega, va obliga asadar nu va mai ramane decat sa va conformati si sa cautati, din timp un furnizor de incredere si un service avantajos, eventual unul la care va puteti programa pentru a evita timpul pierdut la cozi sau unul la care sunteti considerat client fidel si unde, puteti beneficia de anumite discount-uri, astfel incat cheltuiala sa fie mai mica.

La final avem si o recomandare pentru soferii din Bucuresti si nu numai, anume service-ul Best Tires un service ce dispune de trei locatii accesibile in capitala, posibilitate de programare, preturi competitive si un magazin online de anvelope, de unde puteti comanda oricand, de oriunde, un set nou, astfel incat echiparea masinii cu anvelope de iarna sa nu mai fie atat de dificila.

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

Check Also

Cielo – primul automobil modern fabricat in Romania

Cu toate ca Dacia a facut eforturi mari de modernizare in anii post-decembristi, Cielo este de fapt prima masina moderna produsa in Romania dupa Revolutie. Acest lucru s-a intamplat in urma achizitionarii companiei SC Automobile Craiova SA, fosta fabrica Oltcit, de catre koreenii

One comment

  1. Foarte bun articol, multumesc pentru sfaturi. Siguranta este pe primul loc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *