Publicat: 19 martie 2014

Plante bune pentru problemele tiroidei

Plante-bune-pentru-tiroidaProblemele tiroidei nu sunt determinate de deficiente nutritionale sau excese alimentare, insa nutrienti precum zincul, calciul si vitaminele A, C si E s-au dovedit a fi benefice in atenuarea hipercativitatii tiroidiene. S-a constatat, de asemenea, ca anumite alimente, precum varza, conopida, napii si ridichiile, anumite goitrogenice, interfereaza cu iodul prezent in organism si combate efectele hipertiroidiei.

Soia, meiul si sorgul ajuta si ele la compensarea efectelor tiroidei care secreta prea multi hormoni. In cazul deficitului de hormoni tiroidieni, infuziile de coada soricelului si cretisoara, fac minuni. Ambele plante sunt recunoscute ca regleaza functiile glandei tiroide; asadar, cel mai bine este sa fie combinate.

Peste o lingurita cu amestec se adauga 250 ml de apa fiarta; se beau 2 cani de ceai pe zi, dimineata si seara, cu o jumatate de ora inainte de masa. Melisa, cervana si meiul inhiba efectele hormonului TSH asupra tiroidei, fiind benefice in tratamentul hipertiroidiei. Se recomanda 3 cani de infuzie pe zi.

Celor care sufera de hipotiroidie le este recomandat consumul zilnic de ceapa si usturoi, cu atentionari speciale pentru persoanele care au probleme cu stomacul. Femeilor care alapteaza le sunt contraindicate aceste remedii. Alte plante medicinale considerate remedii excelente in lupta cu bolile glandei tiroide sunt muschiul-de-piatra, stevia, ovazul si patrunjelul.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul