Publicat: 7 aprilie 2014

Leacuri pentru matreata pe care merita sa le incerci

femeie_spala_par_bf461fb20fO dată pe lună, celulele de la suprafața scalpului se regenerează, iar cele moarte se depun într-o foliculă subțire care în mod normal este îndepărtată la spălat. O ciupercă vine să dea peste cap această rutină și cauzează accelerarea regenărării. Din acest motiv, numărul de celule moarte este mai mare, pelicula se îngroașă și se desprinde treptat, proces cunoscut sub denumirea de mătreață.

Cea mai simplă metodă este să-ţi speli părul cat mai des. In acest fel vei îndepărta pelicula de celule înainte să apuce să se formeze, scrie clickpentrufemei.ro. Nu doar spălarea frecventă este eficientă. Importantă este și schimbarea șamponului după o anumită perioadă de timp, de preferabil o dată la trei luni, deoarece părul are tendința să se obișnuiască cu el și să nu mai răspundă la calitățile lui. Bineînțeles, trebuie să utilizezi șampoane antimătreață, în special pe cele care conțin zinc, seleniu și acid salicilic, toate cu proprietatea de a limita acțiunea ciupercii.

In timpul procesului de spălare, nu uita să șamponezi părul de două ori. Prima spălare doar va îndepărta stratul de celule moarte în timp ce a doua va acționa în profunzime și va ameliora daunele cauzate de ciupercă. Este bine ca în timpul celei de-a doua spălări să lași șamponul să acționeze pentru cinci minute, pentru a avea timp să pătrundă în celulele scalpului.

xPentru cazurile mai disperate, în care șampoanele antimătreață nu-și mai dovedesc eficiența, poți încerca șamponul cu petrol. Acesta are proprietatea de inhiba regenerarea celură, deci vei face mai puțină mătreață. Este indicat ca ultimă soluție, deoarece are și cateva contraindicații, iar cea mai evidentă este faptul că provoacă decolorarea firelor de păr.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul