Publicat: 19 ianuarie 2014

La ce distanta stai de televizor? Afla ce spune medicul

s560x316_se_uita_la_tvDaca v-ati luat o plasma sau un LCD cu diagonala mare, ar fi bine sa masurati si distanta pana la canapea, ca sa nu aveti dureri de cap. In plus, lumina este foarte importanta, dar si din ce unghi priviti imaginile.

Inainte de a cumpara un televizor – LED, LCD sau plasma – tineti cont de dimensiunile încaperii în care veti pune aparatul. Ideea de a avea un televizor cat mai mare în camera este gresita.

Urmatorul criteriu important este diagonala televizorului. Cu cat este mai mare, cu atat va creste si distanta recomandata între privire si ecran.

Mai exact, pentru un confort vizual, aceasta ar trebui sa fie între 2 si 5 metri.

O alta regula: nu asezati niciodata televizorul în fata unui geam. Ochii vor obosi mai repede. Acelasi lucru se va întampla daca stati într-o camera întunecata. Cel mai bine este ca încaperea sa fie luminata ziua cu lumina naturala, iar seara cu cea artificiala.

Revenim la dimensiune: un televizor prea mic sau, dimpotriva, unul prea mare, va va solicita ochii. Pot aparea dureri de cap, dar si ochi rosii, care ustura. Chiar daca exista acest mit ca televizorul strica ochii, trebuie sa stiti ca nu este adevarat.

In schimb, ochii pot obosi. Asta mai ales daca stati încordati, cu privirea fixa si fara sa clipiti.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul