Publicat: 12 decembrie 2013

Dezvaluiri incredibile despre moartea lui STALIN

stalinStalin a avut slabiciuni, iubiri si pasiuni. Un om obisnuit, s-ar putea spune. Dar el avea mai mult: dorinta de putere absoluta, care l-a transformat intr-un tiran. Pana a fi seminarist, la teologie, Stalin scria poezii pe care le semna „Soselo”. Apoi, pana lui a slujit bine comunismul: a scris mult si a publicat sub diverse pseudonime, cum ar fi „Nameradze”, „David”, „Cijikov”, „Ivanovici”, , „Besosvili”, „Koba”…Ultimul pseudonim mentionat, „Koba”, era numele conspirativ in partid, pe care si-l luase dintr-o carte a unui scriitor georgian. Cand a fost aflat, l-a schimbat, recurgand la alte pseudonime: K.Stefin, K.Stalin, K.Solin. Pana in 1910, cand s-a hotarat la cel definitiv: Stalin (stal – otel, in rusa). Sub acest pseudonim semna in publicatiile Pravda (Adevarul) si Zvezda (Steaua)…

Dorea ca evreii sa fie deportati

Mii de rusi s-au strans in Piata Rosie pe 5 martie 1953, cand a murit Tatucul – cum i se mai spunea. Si la fel s-a intamplat si pe 9 martie, cand au avut loc funeraliile. Se spune ca 1.500 de persoane ar fi decedat in busculada creata, incercand sa isi ia adio de la cel mai controversat conducator sovietic de partid si de stat. Fiul de cizmar care, in timpul vietii, afirma ca „nu a sosit ziua sa se scrie biografia mea”, a ajuns, peste timp, subiectul unor dezvaluiri incredibile.

Desi decrepitudinea fizica a Tatucului era evidenta pentru cei din preajma sa inca de la inceputul anului 1953, moartea lui a luat prin surprindere atat tara, cat si varfurile partidului. Era greu de crezut ca omul privit ca un Dumnezeu putea pieri ca un muritor de rand.

In 1990, revista Slovo dadea o noua interpretare circumstantelor mortii lui Stalin. In ianuarie 1953, fusesera arestate eminente personalitati ale lumii medicale, in frunte cu profesorul Egorov, directorul spitalului de la Kremlin, care nici macar nu era evreu, fiind vorba despre asa-numitul „complot al halatelor albe”.

Spioni si asasini

Sub titlul „Spioni ticalosi si asasini, sub masca unor profesori de medicina”, ziarul Pravda din 13 ianuarie 1953 dezvaluia…conspiratia: un „grup terorist de medici”, compus din 9, apoi din 15 persoane, majoritatea evrei, erau acuzati de a fi profitat de functiile lor de la Kremlin pentru a-l asasina pe unul dintre cei mai importanti colaboratori ai lui Stalin, A.A. Jdanov, in 1948, si a fi pus la cale, in complicitate cu Intelligence Service si American Joint Distribution Committee (organizatie de asistenta evreiasca), lichidarea lui Stalin si a unor lideri militari sovietici.

O nota informativa secreta adresata lui Stalin, si purtand data de 14 ianuarie 1953, reproducea cateva…ganduri ale populatiei Moscovei. Astfel, o femeie pe nume Kulikova, casnica, era convinsa ca „toti evreii sunt tradatori si ar trebui sa li se interzica practicarea medicinei, intrucat ei raspandesc cancerul si alte boli”!

Intr-un ultim efort

Stalin ceruse, cu putin timp inaintea mortii, ca toti evreii din U.R.S.S sa fie stransi si deportati in Asia Centrala.

Membrii de frunte ai partidului comunist, impreuna cu Lavrenti Beria – evreu, unul dintre cei mai sangerosi sefi ai politiei secrete din perioada stalinista, au cerut anularea dispozitiei date de dictator. Stalin, indignat si pentru prima oara contrazis, a cazut fara cunostinta. Atunci Beria ar fi strigat cu incantare : „Tiranul a murit, suntem liberi!”. Conform principului ca insusi Stalin obisnuia sa spuna: „Moartea rezolva totul, nu mai e omul, nu mai sunt nici problemele”.

Se pare ca, intr-un ultim efort, Stalin a deschis ochii, moment in care au inlemnit cu totii de frica. Beria a cazut in genunchi sa ii ceara iertare, dar se pare ca l-a ajutat sa moara cu ajutorul unei fiole de otrava. Medicii au fost chemati abia dupa cinci ore…

Nu toate publice

Socul mortii Tatucului avea sa fie urmat de socul dezvaluirilor. La o luna dupa disparitia lui Stalin, s-a anuntat ca medicii evrei arestati si torturati de politia secreta nu erau vinovati. O serie de ofiteri superiori au fost arestati pentru rolul jucat in „complotul doctorilor”. A urmat arestarea si executarea lui Beria. Au urmat si alte dezvaluiri, nu toate publice, parte fiind vehiculate doar in circuitul inchis al partidului si Securitatii.

Incepand din 1956, Die Welt, Paris Match, Der Spiegel, au publicat versiuni asemanatoare ale mortii lui Stalin, cu completari si precizari in 1990, din spusele vechilor bolsevici, care au participat la comisiile de cercetare a crimelor lui Stalin. In 1998, presedintele de atunci, Boris Eltin, ordona  dezvaluirea Arhivelor Stalin marelui public.

Moartea lui Stalin ramane inca invaluita in mister, desi a trecut foarte mult timp de atunci. Conform versiunii oficiale, Stalin a murit in resedinta sa de langa Moscova, cauza fiind hemoragia cerebrala. Ironia sortii: potrivit istoricului rus Lev Lurie, citat de Daily Mail, Vladimir Lenin, liderul revolutiei bolsevice si fondatorul comunismului in Rusia, ar fi murit otravit de succesorul sau, Stalin…

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul