Publicat: 6 decembrie 2013

Descoperire arheologica care poate schimba cursul istoriei

descoperireUn arheolog german a descoperit in muntii din Yemen indicii care conduc la o ipoteza uluitoare, potrivit careia in regiunea situata la 900 de kilometri de orasul sfant al musulmanilor, Mecca, ar fi existat un imperiu crestin. Descoperirea rastoarna toate teoriile care afirma ca in acea zona singura religie practicata ar fi fost cea musulmana.

Paul Yule, de la Universitatea din Heidelberg, a descoperit in orasul Zafar un basorelief crestin care infatiseaza un urmas al africanilor. Arheologul a stabilit ca basorelieful dateaza din anul 530 d.Hr., in epoca Profetului Mohamed.

Personajul este descult, un detaliu des intalnit la sfintii bisericii copte. De asemenea, el are pe cap o coroana similara celei purtate de conducatorii crestini din Etiopia si tine in mana stanga mai multe ramuri, simbol al pacii. In mana dreapta tine ceea ce pare a fi o cruce.

Toate aceste detalii i-au facut pe experti sa afirme ca personajul de pe basorelief ar putea fi un descendent al africanilor, care au venit in aceasta regiune din Yemen pentru a propovadui crestinismul, potrivit ziarulring.ro

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul