Publicat: 26 februarie 2014

De ce este benefic sa consumi cereale la micul dejun

mic-dejun-cerealePentru a scapa de starea de oboseala pe care o resimti de-a lungul zilei, medicii nutritionisti de la Universitatea Stiintelor Sanatatii din Chicago, SUA, te sfatuiesc sa nu sari peste micul dejun care sa contina cereale. Tot medicii americani recomanda sa fie incluse la micul dejun alimente din mai multe grupe alimentare care sa contina carbohidrati, proteine, lipide, fibre, dar si vitamine si minerale. In plus, o cana de cafea solubila bauta la micul dejun ajuta la îmbunatatirea capacitatii de concentrare si viteza de procesare a informatiilor.

Este important ca ea sa fie consumata numai dupa masa si sa nu fie depasite doua cesti de cafea pe zi. La cercetare au participat 40 de persoane adulte cu greutate normala. O treime dintre ei au luat micul dejun. Dupa ce au fost testate la o jumatate de ora si la doua ore dupa masa, cercetatorii au tras concluzia ca persoanele care nu au renuntat la micul dejun erau mai putin obosite sau iritate si se concentrau mai bine.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul