Publicat: 11 februarie 2014

Cum arata micro-casa construita special pentru studenti

casa2Un campus universitar din Suedia a cumparat 22 de locuinte economice si inteligente care masoara doar 10 metri patrati, dar au tot ce ii trebuie unui student.

Superbele case din lemn concepute de compania de arhitectura Tengbom i-au convins pe administratorii Universitatii din Lund, care au cumparat primele 22 de unitati produse. La parter, casa are bucatarie, baie, loc pentru studiu si diverse spatii de depozitare. Mini-mansarda este ocupata de un mic dormitor.

Bucatara este dotata cu chiuveta, plita vitroceramica cu doua ochiuri, dulapuri si rafturi de depozitare. Baia minuscula este dotata cu WC, lavoar si dus turcesc, iar usa acestei incaperi este glisanta, pentru a economisi spatiu. Pe peretele opus bucatariei se afla locul pentru servit masa, iar fata in fata cu baia se afla spatiul destinat studiului.

Dormitorul se rezuma la un simplu pat suspendat, proiectat sub tavan, chiar deasupra biroului. Accesul la mini mansarda se face cu ajutorul unor trepte care au si functie de rafturi decorative, integrate in perete.

Cand vor locui in aceste casute, studentii vor plati chirie cu 50% mai mica.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul