Publicat: 27 ianuarie 2014

Apa de gura, periculoasa. Iata la ce te expui folosind-o!

s560x316_apa-de-guraApa de gura poate creste riscul de accident vascular cerebral si de infarct, avertizeaza specialistii.

Desi este indicata pentru igiena dentara, apa de gura este „un dezastru” pentru sanatate, anunta Daily Mail. Mai exact, gargara cu apa de gura ucide bacteriile „bune”, care ajuta la relaxarea vaselor sangvine, crescand astfel tensiunea arteriala.

„Uciderea zilnica a acestor bacterii este un dezastru, intrucat cresterea usoara a tensiunii arteriale are un impact semnificativ asupra morbiditatii si mortalitatii prin accident vascular cerebral si infarct”, explica prof. Amrita Ahluwalia, de la Universitatea Queen Mary din Londra, coordonatoarea cercetarii.

Celor 19 participanti la studiu, care au folosit apa de gura de doua ori pe zi, li s-a masurat tensiunea arteriala. Valorile tensiunii au crescut cu 2 si 3,5 unitati (mmHg). Efectul a aparut in mai putin de o zi de la folosirea apei de gura, au scris cercetatorii in publicatia „Free Radical Biology and Medicine”.

Pentru fiecare crestere cu doua puncte a tensiunii arteriale, riscul de deces din cauze cardiovasculare se mareste cu 7%, arata un alt studiu. De asemenea, o astfel de crestere favorizeaza cu 10% probabilitatea de deces prin accident vascular cerebral.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul