Home >> Electrocasnice >> Cum sa respiri un aer perfect acasa?

Cum sa respiri un aer perfect acasa?

Sanatatea noastra tine de alimentele pe care le consumam, de apa pe care o bem si de nivelul de sport pe care il facem, insa mai mult de atat, tine de aerul pe care il respiram. Acesta trebuie sa aiba temperatura corecta, trebuie sa aiba umiditatea corecta si trebuie sa fie cat mai curat, in asa fel incat sa nu existe riscul de dezvoltare a diverselor alergii sau a altor probleme de acest fel.

Ce risti daca respiri un aer prea umed, prea uscat, cu prea mult praf sau cu o temperatura incorecta?

In ceea ce priveste aerul prea rece sau prea cald, riscul este de a-ti scadea imunitatea si de a fi mult mai usor de rapus de diverse boli.

In cazul umiditatii, varianta corecta de umiditate este intre 40 si 60%. Daca aceasta valoare este mai mica, risti sa te trezesti cu nasul, buzele, gatul si pielea uscata iar daca este prea mare, exista riscul de dezvoltare a microbilor. Din pacate, umiditatea incorecta este foarte periculoasa pentru cei mici.

Cum faci aerul din locuinta sa fie cat mai sanatos?

Din fericire, traim intr-o perioada in care tehnologia este extrem de prietenoasa cu noi. Astfel, avem la dispozitie o multime de dispozitive interesante care pot imbunatati calitatea aerului. Pentru simplul efect de racorire a incaperii exista aparate de aer conditionat si sute de marci de ventilatoare, insa daca vrei mai mult, trebuie sa te orientezi spre urmatoarele dispozitive.

  • Un umidificator pentru aerul prea uscat sau un dezumificator pentru cel prea umed. Sunt dispozitive performante care pastreaza umiditatea dintr-o incapere la un nivel acceptabil pentru toata lumea. In acest articol poti descoperi foarte multe detalii despre aceste aparate si poti invata cum sa le cumperi. Ideea principala este ca isi pot face treaba extrem de bine. Daca vrei sa investesti o singura datra si bine si sa obtii mai multe avantaje, poti achizitiona un aparat de aer conditionat care are functia de dezumidificator.
  • Un aspirator de buna calitate. Renunta la vechiul aspirator standard, cu sac, si opteaza pentru unul cu apa si cu filtre HEPA. Aspiratoarele moderne pot sa elimine pana la 99.7% din praful dintr-o incapere si pot elimina acele particule extrem de neplacute care genereaza alergii.
  • Un dispozitiv pentru racire. Aminteam atat de ventilatoare cat si de aparate de aer conditionat. Evident, daca ai un buget cat de cat ok este bine sa optezi pentru un aparat de aer conditionat. Daca nu, exista foarte multe ventilatoare interesante, unele dintre ele dotate cu posibilitatea de umidificare a aerului si construite in asa fel incat sa ofere confort termic.

Concluzionand, calitatea aerului este foarte importanta. Spre norocul nostru, acasa, la birou sau in orice alta incapere in care ne traim mare parte a vietii, aceasta calitate poate sa fie controlata. Pentru asta ai nevoie doar de electrocasnicele potrivite si de cateva cunostinte despre modul in care aerul iti influenteaza viata.

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

Check Also

Ce motive poti gasi pentru a schimba frigiderul?

Când berea bărbatului se încaieră cu legumele/fructele soţiei şi dulciurile copilului e clar că urmează un război. Aplanarea conflictului se poate realiza destul de simplu, prin achiziţionarea unui frigider nou, mai spaţios şi cu funcţii de ultimă generaţie. Încetul cu încetul reuşim să schimbăm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *