Home >> Aparitii >> Cum arata Tokio intr-o imagine de 250 Gigapixeli?

Cum arata Tokio intr-o imagine de 250 Gigapixeli?

fg
Cum arata Tokio intr-o imagine de 250 Gigapixeli?
Ei bine sa stiti ca nu este recordul absolut, insa este cea mai noua creatie a celor de la 360gigapixels.com.
Recordul este stabilit cu o imagine de 350 Gigapixeli care reprezinta Londra. Imaginea din Tokio despre care o sa va povestesc cate ceva a fost surprinsa din varful turnului Tokio spre sfarsitul anului 2012 cu sprijinul administratie turnului si avand ca sponsor pe celebrul Fujitsu Technology Solutions. Fotograful a fost chiar fondatorul site-ului Jeffrey Martin, iar ca durata de lucru in realizarea imaginii au fost nevoie de 4 zile pentru cadre si peste 4 luni pentru post procesare a imaginilor si realizare a panoramei interactive.

Pentru o asemenea imagine a fost nevoie de foarte mult spatiu de stocare, existand imagini care ocupau zeci de gigabytes. Variantele finale ale imaginii au avut fiecare 100GB. “Computerul pe care l-am folosit avea 192GB de RAM şi totuşi la multe sarcini se bloca”, a declarat Jeffrey Martin.

Ca si caracteristici imaginea are o latime de 600.000 de pixeli, iar in termeni populari, daca ar fi printata, imaginea ar avea 50 de metri latime si 100 de metri lungime.
Cu o lăţime de 600.000 de pixel, dacă ar fi printată, fotografia ar avea 50 de metri lăţime şi 100 de metri lungime. Camera foto folosita pentru realizarea imaginilor a fost un Canon EOS 7D, cu un teleobiectiv de 400mm. Camera foto a fost montata pe o platforma specială numit Rodeon Clauss. Acest robot programabil permite aparatului de fotografiat sa faca miscari foarte rapide, astfel incat a fost posibil de a executa o fotografie la fiecare secundă. Imaginea a fost realizata din patru locatii diferite ale turnului, toate imaginile realizate fiind unite intr-o panorama, iar apoi aceste panorame au alcatuit impreuna un plin de 360°.

„Am folosit un Canon SLR şi un obiectiv de 400mm (Canon L f/5.6 ) montat pe un robot Clauss Rodeon, controlat de un laptop, care mi-a permis să mişc camera şi să realizez fotografii în timp ce aceasta se afla în mişcare. Imaginea are o lăţime de 600.000 de pixeli. Dimensiunea maximă a unei imagini ce poate fi editată în Photoshop este de 300.000 de pixeli în orice dimensiune. Asta înseamnă că pentru a crea o singură imagine dintr-o bucată a fost o adevărată provocare. Imaginea nu a existat niciodată într-un singur fişier. Cu toate acestea, cele două fişiere se potrivesc, astfel încât să poată fi percepute ca o singură imagine”.

Puteti vedea alte recorduri de imagini marca Gigapixel facute in Praga, Londra, 2010, și Londra în 2012.

[ad#feed]

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

Check Also

Smart TV, dispozitivul viitorului

Cine s-ar fi gandit in urma cu 10-15 ani ca televizorul va fi atat de ...

2 comments

  1. Fotografia din Tokyo, realizată cu un Canon 7D, ar avea 50 de metri lungime şi 100 de metri lăţime dacă ar fi printată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *