Home >> Cumparaturi Online >> Cum alegi masina de numarat bani potrivita pentru afacerea ta?

Cum alegi masina de numarat bani potrivita pentru afacerea ta?

Oricine a fost nevoit sa numere banii la sfarsitul unei zile de lucru stie cat de obositor poate fi acest proces. Este nevoie in medie de 15 minute pentru a numara si a echilibra un singur sertar de numerar. Asadar, numararea manuala este un lucru mai putin placut, mai ales in cazul celor pentru care timpul este o resursa importanta.

O masina de numarat bani face ca procesul de numarare sa fie mai usor si mai rapida, lucru care poate ajuta in cazul in care exista alte prioritati intr-o afacere. Drept urmare, iti poti reloca timpul si personalul in sarcini mai importante.

Cum functioneaza masina de numarat bani?

Acest apparat contorizeaza si afiseaza numarul de bancnote scanate, indiferent de valoarea bancnotelor introduse. Deoarece aceasta masina de numarare a banilor nu ia in considerare valoarea sau denumirea fiecarei bancnote, un model standard poate fi mai mult decat suficient pentru a numara bancnote diferite, lei, dolari, euro sau orice alt tip de banknote, atat timp cat acestea se potrivesc parametrilor de marime ai masinii.

Desi majoritatea intreprinderilor pot solicita doar o masina cu o functie de baza de numarare a banilor pentru a numara sau sorta bancnotele, alegerea potrivita depinde de marimea si complexitatea afacerii.

In functie de sumele pe care le gestionezi si de industria in care te afli, afacerea ta ar putea necesita un apparat de numarat bani cu functionalitati mai avansate.

Unele caracteristici care trebuie luate in considerare includ:

1. Capacitatea sertarului

Sertarul se refera la zona in care vei incarca bancnotele. Capacitatea acestuia consta in numarul de bancnote pe care aparatul le poate numara.

2. Viteza

O masina obisnuita de numarare a banilor garanteaza reducerea timpului de numarare cu 50% in comparatie cu procedurile manuale. Aceste aparate variaza atunci cand vine vorba de viteza numararii. O masina standard la nivel de intrare poate numara 600 – 900 de bancnote pe minut si este ideala pentru magazinele de mici dimensiuni.

Aparatele cu viteza medie pot gestiona 900-1.200 de bancnote pe minut si sunt in general folosite de supermarketuri.

Masinile de nivel inalt pot procesa peste 1.200 de bancnote pe minut, iar acestea sunt potrivite pentru banci, de exemplu.

3. Detectarea contrafacerii

In timp ce majoritatea aparatelor de numarare a banilor folosesc o forma de detectare a falsurilor, este recomandat sa alegi o masina cu cel putin doua dintre urmatoarele caracteristici de detectare a contrafacerii: IR – Infrarosu, UV – Ultraviolete, MG – magnetic, DD – detectie de dimensiuni, ICD – Detector de cod inteligent.

4. Conectivitate

O masina de numarat bani care are functionalitati de conectare poate grabi procesul de numarare si inregistrare, oferind mai mult timp pentru procese de audit si securitate mai riguroase.

Datele de numarare pot fi trimise in format de raport catre o imprimanta, computer sau direct la un server intern, ceea ce duce la o reducere semnificativa a activitatii de numarare.

Atunci cand cumperi o masina de numarat bani, cel mai bine este sa cercetezi piata si caracteristicile pe care aceste dispositive le au pentru a gasi cel mai bun model care se potriveste nevoilor afacerii tale. CriaSoft iti pune la dispozitie o gama larga de produse, de la case de marcat, sisteme POS, imprimante fiscal si softuri de restaurant, pana la oferte de sisteme complete si masini de numarat bani. De asemenea, ei iti ofera suportul necesar pentru a elimina neplacerile aparute in procesul de vanzare si gestionare a afacerii tale! 

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

Check Also

De ce sa iti cumperi frigider cu doua usi Beko?

Toți suntem puși în situația în care trebuie să schimbăm lucrurile vechi din casă. În ceea ce privește electrocasnicele, eu nu am decât o soluție – Beko. Și pentru că, așa cum am spus în repetate rânduri, sunt un comod și mi se pare atât de ușor să îți faci cumpărăturile on-line, încât nu fac altceva decât să

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *