Publicat: 12 martie 2014

Tocana de post cu cartofi si multe legume de sezon

cartofi-de-post-09-300x200Astazi va recomand o reteta simpla, cu mancare de post. Aveti nevoie de ingrediente putine: cartofi, rosii, ceapa (inca mai gasiti la piata ceapa verde, am vazut in Tractorul, dar puteti pune orice fel de ceapa), un gogoșar, coditele crude (tijele principale) de la frunzele de  telina, patrunjel verde.
Am taiat toate legumele (cu exceptia rosiei) si le-am pus intr-o cratita, cu putin ulei. Puneti cratita pe focsși amestecati in ea trei-patru minute, apoi acoperiti intreaga compozitie cu apa. Dupa ce a scazut apa, adaugati condimentele: sare, piper, boia si chimen.
Dupa ce incercati legumele si le vedeti fierte, puneti rosiile maruntite si mai lasati totul sa fiarba inca cinci-sase minute si apoi stingeti focul. Acesta este momentul sa puneti patrunjelul verde tocat foarte fin: astfel isi pastreaza si aroma, dar si culoarea verde. De asemenea, cei care vor, pot pune cativa catei de usturoi zdrobiti, ia apoi acoperiti cu un capac totul.
Postul poate fi și gustos.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul