Publicat: 2 martie 2014

Tocana cu ciuperci

Ingrediente:

1 sfert de cana de ciuperci uscate
125 ml de apa clocotita
435ml lapte
435 ml supa de pui
1 sfert de lingurita de sare
110 g malai
80 g parmezan ras
2 linguri ulei de masline
6 catei de usturoi
4 ceape
100 g unt
200 g ciuperci Pleurotus
200 g ciuperci champignon
200 g ciuperci elvetiene
125ml vin alb sec
6 crengute de cimbru
1 sfert de ceasca patrunjel

Mod de preparare:

Pune mai intai cipercile uscate intr-un castron mic si toarna apa clocotita peste ele. Amesteca laptele, supa de pui si sare intr-o cratita si adauga treptat malaiul si amesteca incontinuu aproximativ 30 de minute. Adauga un sfert din parmezan si mai amesteca putin pana se omogenizeaza. Incinge uleiul intr-o tigaie si adauga usturoiul, ceapa, apoi ciupercile taiate marunt, untul, vinul, cimbrul si lasa-le sa fiarba 5-6 minute.
Mamaliga moale cu tocana de ciuperci se serveste calda, cu parmezan si presarata cu patrunjel taiat marunt.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul