Publicat: 13 decembrie 2013

Scarbos: Top 4 feluri de mancare scarboase rau. Ai manca asa ceva?

mancarea-scarboasaAfla care sunt cele mai scarboase feluri de mancare din lume. Dupa ce ca sunt gretoase, mai sunt si foarte scumpe. Tu ai manca asa ceva daca ti-ai permite?

Durian – fructul care miroase a sosete nespalate

Fructul cel mai controversat din lume, durianul se gaseste in tarile din sudul Asiei si este chiar interzis in anumite spatii publice, cum ar fi mijloace de transport sau localuri.

Mirosul respingator este cel care starneste controverse, deoarece a fost comparat cu ceapa stricata, sosete murdare sau …o ruda moarta. Textura continutului este una cremoasa si multi oameni considera ciudatul fruct o adevarata delicatesa.

Huitlacoche – porumb mucegait, o reala delicatesa

Ciuperca daunatoare care ataca un anumit soi de porumb din Mexic este o alta dovada a snobismului. Ciuperca a fost consumata prima oara, in mod ironic, din cauza saraciei.

Fermierii, disperati ca recolta de porumb a fost compromisa, au decis sa manance porumbul oricum, pentru a nu suferi de foame. Gustul preparatelor din aceasta ciuperca nu difera mult de cel al ciupercilor de padure de la noi, dar preturile foarte mari nu se justifica.

Rata in sos de sange – Oase zdrobite cu tot cu sange

Desi in cultura noastra gastronomica exista feluri de mancare ca sangeretele (carnat cu sange), acest mod de preparare a fripturii de rata pare ciudat chiar si pentru noi. Se ia o rata si se coace la cuptor in sange. Se taie cateva fileuri, se indeparteaza pielea si ficatul. Restul din carcasa si organele mustind de sange se preseaza in fata clientului intr-un mecanism special de zdrobire. Rezulta un sos de sange, organe si maduva foarte gros, care se toarna peste friptura. Pofta buna?

Supa din saliva de randunica – un preparat scarbos

Pe cat de scarbos suna, pe atat de scumpa este aceasta delicatesa asiatica. Supa se prepara din cuiburile unor randunele de pestera, care isi folosesc propria saliva pentru construirea acestora. Felul de mancare are o consistenta gelatinoasa si se gaseste foarte greu din pricina dificultatii de culegere a cuiburilor.

Sursa: Unica.ro

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul