Publicat: 8 martie 2014

Reteta de mucenici in sos de scortisoara

mucenici_019_copyIngrediente:

500 g de faina
250 ml de apa
50 ml de ulei vegetal
sare
3 l de apa
8-10 linguri de zahar
2 plicuri de zahar vanilat
4 lingurite de praf de scortisoara
2 lingurite de cacao
coaja rasa de la o lamaie
2 cesti de nuca macinata
esenta de rom

Mod de preparare:

Amesteca faina cu cei 250 ml de apa, cu uleiul si cu putina sare si framanta timp de 10 minute, pana cand obtii o coca omogena. Dupa ce l-ai lasat sa se odihneasca, intinde aluatul intr-o tava si decupeaza mucenicii cu ajutorul unei forme speciale. Lasa-i la uscat minim 8 ore si apoi coace-i timp de 10-15 minute in cuptorul preincalzit la 150 de grade.

Fierbe-i apoi in cei 3 l de apa si dupa aproximativ 20 de minute adauga zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom si nuca macinata. Dupa cateva clocote, adauga si coaja de lamaie, scortisoara si praful de cacao.
Mucenicii in sos de scortisoara se servesc in boluri adanci sau cani pentru supa, dupa ce s-au racit, asezonati cu nuca macinata. Pofta buna!

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul