Publicat: 29 ianuarie 2014

Reteta de cannelloni cu carne tocata

508x318_cannelloni-cu-carne-189649Ingrediente

Pentru sos bechamel:
4 linguri unt
4 linguri faina
1 litru lapte
2 linguri parmezan sau cascaval ras
sare
piper
nucsoara

Pentru umplutura de carne:
500 gr rosii
1 cutie cannelloni
700 gr carne tocata
3 cepe
200 ml suc de rosii
2 linguri ulei
1 cana supa de legume
sare
piper
200 gr cascaval

Mod de preparare:

Sos Bechamel:
punem untul intr-o cratita sa se topeasca. Adaugam faina si amestecam pana se incorporeaza toata. Adaugam laptele cate un pic si amestecam energic cu un tel sa nu se formeze cocoloase. Condimentam cu sare si piper si dam deoparte. Adaugam parmezanul sau cascavalul si omogenizam bine.

Umplutura de carne:
Tocam ceapa marunt si o punem la calit in 2 linguri de ulei, pana devine usor sticloasa. Adaugam carnea si lasam pana scade zeama lasata. Intre timp oparim si curatam rosiile. Eu le-am mixat la blender, cine doreste le poate da pe razatoare. Adaugam peste carne rosiile si supa de legume si lasam la foc mic pana scade toata zeama, iar carnea este bine patrunsa. Condimentam cu sare si piper si lasam la racit.

Fierbem cannelloni conform instructiunilor de pe pachet, eu le-am fiert cu 1 minut mai putin pentru a le putea umple fara sa se rupa. Umplem cannelloni cu amestecul de carne. Intr-o tava mai inalta punem sos Bechamel (circa 2 polonice), apoi asezam cannelloni. Punem sucul de rosii deasupra, apoi presaram cascavalul ras pe razatoarea cu gauri mici. Punem deasupra o folie de aluminiu si dam la cuptor circa 20 de minute, apoi indepartam folia si lasam pana se rumeneste cascavalul deasupra.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul