Publicat: 27 ianuarie 2014

Negresa cu cafea

prajitura_noapte_si_zi_mareIngrediente:

300 g faina
4 linguri cacao
5 oua
1 plic praf de copt
200 g unt
300 g zahar
150 ml lapte
1 lingurita si jumatate de cafea solubila
2 pachetele zahar vanilat
2 linguri rom
1 praf de sare

Mod de preparare:

Intr-o cratita amestecam laptele cu zaharul, pudra de cacao si cafeaua solubila. Punem pe foc si lasam pana da in clocot. Lasam 2-3 minute compozitia sa fiarba la foc mic, pana incepe sa se ingroase ca o smantana. Dam deoparte si continuam sa amestecam pana ramane calduta. Separat frecam untul taiat cubulete cu un praf de sare. Untul in crema de cacao lingura cu lingura,pana se incorporeaza tot. Adaugam apoi galbenusurile, romul, apoi faina cernuta, cu praful de copt.
La sfarsit incorporam albusurile batute spuma, cu zaharul vanilat. Tapetam cu ulei si faina o tava rotunda.Turnam compozitia si apoi o introducem in cuptorul preincalzit, circa 45 de minute, sau pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca si apoi putem felia prajitura.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul