Publicat: 15 ianuarie 2014

Cum se face prajitura Red Velvet?

indexIngrediente:

300 g faina pentru prajituri
300 g zahar
220 g grasime vegetala
240 ml lapte batut
2 oua
40 g de colorant alimentar rosu
o lingurita praf de cacao
o lingurita sare
o lingurita extract de vanilie
o lingurita bicarbonat de sodiu
o lingurita otet

Pentru glazura alba:
doua linguri faina
240 ml lapte
220 unt nesarat
230 g zahar pudra
o lingurita extract de vanilie

Mod de preparare:

Amesteca cu mixerul grasimea vegetala, ouale si zaharul. Apoi adauga o pudra formata in prealabil din combinarea colorantului alimentar cu praful de cacao. Cerne faina si sarea, apoi adauga treptat laptele batut. La final, adauga extractul de vanilie, bicarbonatul de sodiu si otetul. Da la cuptor timp de jumatate de ora, iar dupa ce s-a racit, taie prajitura in doua.
Pentru glazura, amesteca la foc mediu laptele cu faina. Combina zaharul, untul si vanilia, apoi adauga mixtura de faina. Toarna glazura pe primul strat de prajitura si apoi glazureaza intreaga prajitura.
Serveste prajitura Red Velvet cu un pahar cu lapte.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul