Publicat: 18 februarie 2014

Cum se fac crevetii Sichuan

p_11994_766x350-10-85Ingrediente:

4 linguri de apa
2 linguri de ketchup
1 lingura de sos de soia
2 linguri de amidon de porumb
1 lingura de miere
1/2 lingurita de chilli
1/4 lingurita de ghimbir
1 lingura de ulei vegetal
2-3 cepe verzi
4 catei de usturoi
1 kg de creveti decorticati proaspeti

Mod de preparare:

Amesteca intr-un bol apa, ketchupul, sosul de soia, amidonul de porumb, mierea, chilli si ghimbirul. Separat, incalzeste uleiul intr-un wok la o temperatura medie spre mare, apoi caleste ceapa si usturoiul timp de 1 minut.

Acopera crevetii fierti cu primul sos si adauga-i pe foc alaturi de ceapa si usturoiul calite, pana capata o crusta crocanta.
Poti face o garnitura vegetala pentru deliciosii creveti, cum ar fi broccoli gratinat. De asemenea, pot fi asociati si cu un orez dulce-acrisor sau cu o portie de noodles cu legume.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul