Publicat: 2 aprilie 2014

Crema de fasole cu usturoi

aperitiv-cu-branza-si-crema-de-fasole15118_533x400Ingrediente:

500g fasole alba boabe
1 ceapa mica alba
2-3 catei de usturoi
4-5 linguri ulei de masline
sare
piper

Mod de preparare:

Cu o seara inainte spalam fasole cu apa rece si o punem la inmuiat tot in apa rece. A doua zi aruncam apa de pe ea, completam cu apa rece si punem la fiert. Cand fasolea a fiert strecuram apa, pastram o parte din ea si restul o aruncam. Lasam fasolea sa se raceasca. Eu am procedat foarte simplu, am pus in blender ceapa, usturoiul si uleiul si le-am zdrobit bine apoi am adaugat boabele de fasole, sare, piper si 1/2 cana de apa din care a fiert fasolea. Mixam bine si daca vi se pare prea groasa mai adaugati apa din care a fiert fasolea.
Servim cu paine integrala, rosii, ridichi sau legume de sezon.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul