Publicat: 11 februarie 2014

Clatite cu portocale

pancakes001Ingrediente:

Pentru clatite:

300 ml suc de portocale proaspat stors
25 ml ulei de floarea soarelui
3 oua
1 praf sare
3 linguri rase zahar vanilat (eu l-am pregatit in casa)
200 g faina alba de grau
1 picatura ulei esential de portocale

Pentru sos:

1 pahar mic smantana degresata
1 lingura zahar vanilat
25 ml suc de portocale

Mod de preparare:

Intr-un bol, se bat ouale cu telul. Se adauga zaharul si se omogenizeaza cu ouale. Se adauga sucul de portocale, esenta de portocale, uleiul si sarea si se amesteca bine. Se adauga faina si se amesteca bine. Aluatul rezultat trebuie sa fie curgator, dar consistent (mai gros decat aluatul de clatite obisnuit).
Se coc pancake-urile intr-o tigaie antiaderenta, cu o picatura ulei (dar doar la primul pancake, pentru celelalte nu mai este nevoie sa adaugati nimic in tigaie). Se lasa pancake-urile sa sa racoresca pe farfurie.

Se prepara sosul: se amesteca smantana cu zaharul si sucul de portocale si se toarna in sosiera. Se monteaza turnuletul de pancakes in acest mod: pancake, sos de smantana, pancake, sos, etc…ultimul strat este sos din abundenta. Se decoreaza cu felii de portocale proaspete si se servesc imediat.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul