Publicat: 20 martie 2014

Budinca de orez cu vanilie

orez-cu-lapte-reteta-egipteana1-e1353355288486Ingrediente:

3 sferturi ceasca de orez alb
2 cesti de lapte
1/3 ceasca de zahar
3 sferturi lingura de sare
1 ou
2/3 ceasca de stafide
1 lingura de unt
o jumatate lingurita de esenta de vanilie

Mod de preparare:

Fierbe o cana si jumatate de apa intr-un vas de marime medie si adauga orezul dupa ce a clocotit. Lasa-l sa fiarba 20 de minute. Intr-o cratita curata, amesteca orezul fiert cu o ceasca si jumatate de lapte, zaharul si sarea. Gateste timp de 15-20 de minute, la foc mediu pana cand compozitia devine cremoasa. Incorporeaza laptele ramas, oul batut si stafidele si mai lasa sa fiarba 2 minute, amestecand constant. Indeparteaza cratita de pe foc si adauga untul si esenta de vanilie.
Pune budinca in boluri mici, adauga un praf de scortisoara sau putina nuca macinata pentru decor si serveste-o rece.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul