Publicat: 7 aprilie 2014

Biscuiti de post

postIngrediente:

200 g faina de ovaz
200 g migdale crude macinate
sirop din trestie de zahar, dupa gust
75 g faina integrala de grau
75 ml ulei de florea soarelui
100 ml suc de mandarine proaspat stors
1 picatura ulei esential de lemongrass
1/2 lingurita scortisoara macinata
1 praf anason stelat
1 praf nucsoara

Mod de preparare:

Intr-un bol incapator se aseaza ingredientele lichide. Se adauga, pe rand, ingredientele solide si se incorporeaza. In final, se obtine o bila de aluat, care se framanta cateva minute. Se lasa aluatul sa se odihneasca cca 30 minute, dupa care se intinde pe planseta intr-0 foaie de aproximativ 0,5 cm
Se decupeaza forme cu decupatoarele speciale. Se aseaza biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coc biscuitii la foc mediu (180 grade Celsius) cateva minute, pana se rumenesc usor si trec testul scobitorii (aproximativ 15 minute)
Se lasa biscuitii sa se raceasca in tava complet, dupa care se transfera pe un platou. Se servesc iemdiat, sau se pot pastra in cutii de tabla inchise etans.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul