Publicat: 28 ianuarie 2014

Alimente care isi schimba gustul daca sunt tinute in frigider

s240x240_7_alimente_care_isi_schimba_aroma_cand_sunt_tinute_in_frigiderTe-ai obisnuit sa pastrezi in frigider majoritatea alimentelor, pentru a te putea bucura de gustul lor chiar si peste cateva zile? Procedezi foarte bine, intrucat tempratura scazuta din frigider incetineste procesul de alterare, insa in anumite cazuri ar fi mai bine daca ai pastra produsele pe balcon, in debara sau intr-un alt spatiu racoros. Motivul: in frigider li se schimba gustul.

1. Rosii
Rosiile, atat cele proaspat culese din gradina, cat si cele din comert, isi pastreaza mai bine gustul atunci cand sunt tinute la temperatura camerei. In frigider, rosiile isi schimba usor textura, devin mai fainoase, iar aroma incepe sa se atenueze.

2. Ceapa
Nici ceapa nu va mai avea acelasi gust daca o tii in frigider. Temperatura foarte scazuta ii schimba aroma si vei putea observa imediat acest lucru, daca o tai. Mirosul va fi cel de ceapa inghetata sau usor alterata.

3. Cartofi
Cartofii si temperaturile scazute nu se impaca prea bine. Dupa cum stii, cartoful este o leguma plina de amidon, dar sub actiunea frigului, acest compus se transforma usor, usor in zahar si grabeste procesul de alterare. Astfel, atunci cand tai cartofii tinuti in frigider, vei observa ca se innegresc mult mai repede sau ca au deja pete negre. In plus, atunci cand in gatesti se vor inmuia mult mai repede si isi vor pierde din aroma.

4. Miere de albine
Daca vrei sa te bucuri timp indelungat de mierea dulce, fina si fluida, ar trebui sa o depozitezi intr-un dulap, nicidecum in frigider. La temperaturi scazute, mierea isi schimba textura, se zahariseste si se intareste. Pe deasupra, nu va mai avea acelasi gust ca la inceput.

5. Pepene
Intotdeauna este bine sa cumperi un pepene mai mic, pe care il poti consuma rapid, decat sa cumperi unul mare, pe care il tii chiar si 2-3 zile in frigider. Sigur ca este mai racoritor cand il scoti din frigider, insa isi pierde foarte multe substante antioxidante, se inmoaie, isi schimba culoarea si textura, iar gustul nu mai este atat de dulce.

6. Ulei de gatit
Uleiul pentru gatit nu este menit a fi tinut in frigider, intrucat isi schimba atat textura, cat si aroma. Pastreaza-l la temperatura camerei, daca vrei sa te bucuri mult timp de acum incolo de gustul sau intact.

7. Cafeaua si ierburile aromatice
Nu in ultimul rand, ar trebui sa eviti depozitarea in frigider a cafelei si a ierburilor aromatice. Aceste ingrediente actioneaza ca un burete si absorb mirosurile alimentelor din preajma, de aceea vei simti ca au un gust ciudat sau ca nu mai au gust deloc.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul