Home >> Bucuresti >> Ce trebuie să ştii când îţi cumperi un apartament sau o garsonieră

Ce trebuie să ştii când îţi cumperi un apartament sau o garsonieră

r7f-800x400

Ce trebuie să ştii când îţi cumperi un apartament sau o garsonieră

Dacă vrei să îţi cumperi un apartament sau o garsonieră trebuie să ai în vedere mai multe aspecte importante în economia intregului proces, dar mai ales pentru că va fi o investiţie pe termen lung, iar preţul final reprezintă pentru mulţi dintre noi economiile de-o viaţă.

Intreaga etapă de prospectare şi achiziţionare a unui apartament sau a unei garsoniere este foarte grea şi depinde de mai mulţi factori care vor contribui activ la luarea deciziei finale. Cea mai grea parte a procesului mi s-a părut etapa de căutare şi de studiere a pieţei imobiliare care a durat în cazul meu aproximativ 4 luni şi a acoperit mai multe zone şi cartiere din Bucureşti.

Setează criteriile principale în alegerea unei locuinţe
Este foarte important ca înainte să începi căutarea să îşi setezi câteva dintre cele mai importante aspecte pe care le doreşti pentru viitoarea ta casă, astfel încât să ştii de la început ce tip de locuinţă doreşti, numărul de camere, bugetul, etajul, utilităţile, zona, etc. În acest fel vei filtra toate criteriile conform preferinţelor tale şi îţi vei face căutarea mult mai uşoară, eliminând anunţurile care nu sunt relevante pentru tine.

Studiază cât mai bine piaţa imobiliară
Probabil una dintre cele mai importante etape ale vieţii este reprezentată de achiziţionarea unei locuinţe, iar pentru mulţi dintre noi este un pas foarte greu de realizat, plin de eforturi şi sacrificii, dar care în cele din urmă va fi răsplătit cu confortul unui cămin cald şi primitor.

Prospectează piaţa imobiliară din zona în care doreşti să îţi cumperi locuinţa şi vizionează cât mai multe imobile pentru a avea o imagine completă, atât asupra preţurilor cât şi a împrejurimilor şi a infrastructurii din zonă.
interior
Dacă nu te descurci singur, nu ai timp necesar sau nu ştii prea multe despre piaţa imobiliară, este recomandat să apelezi la o agenţie imobiliara, a caror agenti te vor asista pe toată perioada procesului de achiziţie a imobilului. Eu unul am lucrat cu o agenţie imobiliara care a fost mereu la dispoziţia mea până când am găsit apartamentul potrivit, dar şi pe toată perioada procesului de achiziţie a acestuia. Dacă vă este de folos puteţi vedea online oferta de apartamente şi garsoniere a agenţiei imobiliare cu care am colaborat.

Apartament sau garsonieră?
Depinde de ceea ce vrei şi de buget. Dacă eşti elev sau student, o persoană singură, nu ai copii şi nu doreşti o locuinţa prea spaţioasă, atunci este recomandat să optezi pentru alegerea unei garsoniere. Dacă vrei mai mult spaţiu, eşti căsătorit, ai copii, lucrezi de acasă sau primeşti foarte mulţi musafiri, este recomandat să mergi pe alegerea unui apartament cu 2 sau 3 camere.

Bloc nou sau vechi?
Eu unul am ales bloc nou, construit în anul 2015, într-o zonă rezidenţială din Bucureşti, pentru că in primul rand este mai rezistent faţă de un bloc vechi, are infrastructură modernă, este spaţios, are toate utilităţile, mi-a fost oferita posibilitatea să îmi aleg finisajele şi pentru că singura investiţie ulterioară a fost mobilierul cu electronice şi electrocasnice.
residence
În toată perioada petrecută în studierea pieţei am vizionat foarte multe apartamente din mai multe zone şi cartiere ale Bucureştiului şi pot spune că cea mai dezvoltată zonă rezidenţială este zona de sud a oraşului, în special zona Dimitrie Leonida – Popeşti Leordeni. Cu siguranţă preţurile au nivelul cel mai scăzut din Bucureşti, iar blocurile de apartamente au infrastructuri rezistente, sunt foarte spaţioase, au locuri de parcare incluse şi este vizibil că zona a devenit o adevărată comunitate de oameni tineri care au la dispoziţie multe spaţii utile pentru diferite activităţi.

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

Check Also

De ce este bine sa iti acoperi casa cu tigla metalica

Pentru că suntem tineri și neexperimentați în ceea ce privește construirea și finisajul unei case, eu și logodnica mea am întrebat în stânga și în dreapta cum și ce să folosim pentru acoperișul noului nostru cămin. După o listă lungă de sfaturi și argumente care mai de care mai contradictorii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *