Home >> Top-uri >> Care sunt top 10 destinatii turistice in 2016?

Care sunt top 10 destinatii turistice in 2016?

Care sunt top 10 destinatii turistice in 2016?

Atunci cand vine vorba de turism, gusturile nu se discuta. Pentru unii vacanta inseamna in mod automat plaja, in timp ce pentru altii vacanta inseamna munte, iar pentru altii cutreierarea pe strazi sau vizitarea de muzee. In ultimii ani, turismul in scop de shopping, dar si cel pentru concerte sau clubbing au devenit la moda. Care sunt totusi cele mai bine cotate destinatii ca medie? Iata in continuare top 10 destinatii turistice.

10.Marea Britanie
Marea Britanie este o destinatie ce nu trebuie ratata de catre iubitorii de muzee si nici de catre petrecareti. Motivul principal? Londra, Liverpool, Birmingham si Manchester gazduiesc sute de muzee de top, iar multe dintre acestea sunt disponibile gratuit vizitatorilor. Daca ajungi in Londra trece pe lista National Gallery, Brittish Museum sau National History Museum. Nu mai este cazul sa vorbim despre puburile care sunt la ele acasa, concertele si cluburile cele mai in voga.

9.Irlanda
Irlanda este o destinatie ceva mai noua pentru romani, dar care merita vizita pe deplin. O vacanta in tara lui James Joyce nu trebuie sa fie lipsita de o vizita la fabrica Guiness sau Jameson. Asigura-te de asemenea ca acorzi timp pentru cutreierarea strazilor fermecatoare presarate cu puburi de prima clasa.

8.Italia
O destinatie extrem de populara in ultimii ani, Italia inseamna totusi mai mult decat Roma si Milano. Desi foarte fermecatoare, aceste orase sunt mereu pline de turisti. Pentru o experienta noua incearca Genova, Napoli, Messina sau Bologna.

7.Croatia
Daca plajele cu apa azurie sunt atractia ta principala, atunci Croatia e destinatia ideala. Cu sute de plaje si insule, situri istorice si un parc national de o frumusete incredibila, Croatia este o tara care merita cel putin o vizita.

6.Germania
O vizita in Germania este o aventura in sine. Lasa-te pierdut in Berlin, profita de un club techno si de muzee de top sau viziteaza Bavaria si lumea ei de poveste!

5.Austria

Daca spunem Austria, atunci spunem clar munte si cultura. Statiunile montane din Alpi si capitala Viena sunt de neratat. Viena este o capitala culturala de renume, oferind la tot pasul muzee, concerte si activitati atractive.

4.Cehia
Iubitorii de bere, mancare buna si istorie trebuie sa ajunga in Cehia. Praga este un oras de o frumusete cu totul aparte, care imbina atmosfera veche cu cea noua, plina de energie si modernism. Incearca neaparat berea si mancarea locala!

3.Tarile nordice
Tarile nordice sunt pentru multi dintre noi ceva foarte indepartat, plin de mister. Daca iti plac legendele cu vikingi, iarna si vrei sa vezi aurora boreala, trebuie neaparat sa faci o vizita in Norvegia, Suedia sau Finlanda pe timp de iarna.

2.Grecia
Grecia ramane o destinatie de top pentru ca pur si simplu nu are cusur. Insulele cu peisaje de vis, Atena plina de istorie si serviciile ireprosabile ne fac mereu sa ne intoarcem.

1.Spania

Pe prima pozitie: Spania. Cu orase precum Madrid, Barcelona, Valencia sau Sevilla, Spania are ceva pentru fiecare. De la plaja si cultura si pana la viata de noapte, campionate moto GP sau mancare delicioasa, aici ai parte mereu de o experienta atractiva.

Acesta este topul nostru. Tu ce destinatii ai in plan?

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

Check Also

Vizitati Turcia – un loc plin de traditii si stiluri vechi

Vizitati Turcia – un loc plin de traditii si stiluri vechi In cazul in care nu ati gasit o destinatie in care sa va petreceti concediul sau vacanta, alaturi de cei dragi, Turcia, inima lumii musulmane, reprezinta o destinatie din care veti ramane cu foarte multe amintiri extraordinare, si care este extrem de iubita de turistii

One comment

  1. Cred ca pentru mine,pe primul loc ar fi Croatia.
    Felicitari pentru top

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *