Home >> Recomandari >> Care sunt cele mai bune site-uri de review din Romania

Care sunt cele mai bune site-uri de review din Romania

cele mai bune site-uri de review
Care sunt cele mai bune site-uri de review din Romania?

Cresterea volumului de dispozitive mobile si utilizarea intensa a acestora in activitatile zilnice atrage inevitabil dorinta de a avea nevoie de cat mai multe cunostinte si informatii despre device-urile ce ne inconjoara si ne fac viata mai usoara. In Romania, utilizatorii de internet au destul de putine resurse de informare obiective in ceea ce priveste recenzia de produs, iar de multe ori acestea nu sunt corecte si complete pentru utilizator, acesta amanand decizia de cumparare a produsului din motive de nesiguranta.

Magazinele online din Romania ce activeaza in domeniul IT abia acum incep sa adopte o strategie de dezvoltara a segmentului de recenzii produse atat prin resurse interne cat si pe baza review-urilor bazate pe parerile clientilor. Toate aceste se intampla in contextul incare tot online-ul este constrans de schimbarile frecvente ale algoritmilor Google in ceea ce priveste optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO).

Tu te lasi convins de reviev-urile online?
O parte din recenziile produselor din online sunt fortate si fac parte din strategia agresive de promovare a brandurilor care au in spate oameni platiti sa scrie pozitiv despre produsele proprii. Uneori concurenta este atat de mare pe unele nise incat batalia se da si in partea de publicitate negativa pe care si-o fac brandurile intre ele, iar toate adunate la un loc nu aduc decat confuzie in randul utilizatorului care este interesat de produs.

Cum deosebim un review fals de unul adevrat?

In trecutul recent Amazon a fost actionat in instanta dupa ce s-a aflat ca a platit peste 1000 de persoane care sa scrie diferite recenzii pozitive la unele produse de pe site. E bine acest lucru ar trebuie sa ne puna pe ganduri, mai ales atunci cand ne dorim sa cumparam ceva si suntem indecisi din anumite puncte de vedere, dar in acelasi timp suntem vulerabili si usor de influentat. Asa ca atunci cand nu esti sigur de un review, fii atent la detalii si descopera care sunt elementele cheie pe care le puncteaza autorul ce a scris recenzia.

Care sunt cele mai bune site-uri de review din Romania?
Exceptand magazinele online care au ca si recenzori proprii clienti, cele mai cautate surse pentru informare sunt site-urile de specialitate si blogurile de profil. Daca ar fi sa ma gandesc la un top 5 site-uri romanesti de review-uri acesta ar arata in felul urmator:
1. Gadget.ro
2. Playtech.ro
3. Go4it.ro
4. mobilissimo.ro
5. giz.ro

Tot in aceasta nisa de informatii de tehnologie am mai citit cateva site-uri de profil pe care le-as putea adauga in continuarea top-ului pentru ca mi-au placut review-urile bune si usor de citit, acestea venind puternic din spate pe nisa de review produse. Este vorba de erecenzii.ro, un site specializat si nisat pe categoria IT si de www.urbanteh.ro unde am citi un review foarte bun facut la un Asus F550JX.

Sa nu uitam si site-urile de afiliere care au un statut special in aceasta poveste si trebuie privite cu alti ochi pentru ca in cele mai multe cazuri acestea nu urmaresc sa informeze cititorul ci sa il faca sa dea click pe unealta de afiliere care ar urma sa ii aduca comision.

Tu pe ce site-uri urmaresti recenziile de produse si ce nisa te intereseaza cel mai mult?

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

Check Also

Smart TV, dispozitivul viitorului

Cine s-ar fi gandit in urma cu 10-15 ani ca televizorul va fi atat de ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *