Publicat: 19 februarie 2014

Revin precipitatiile! Vezi de cand se raceste vremea

ploaie_marunta_39980800Desi temperaturile continua sa fie ridicate zilele acestea, spre sfarsitul saptamanii, meteorologii prognozeaza o racire a vremii. Mai mult, si precipitatiile isi vor face simtita prezenta.

Si astazi sunt asteptate temperaturi de primavara. Maximele se vor incadra intre 8 grade in Moldova si 19, 20 de grade in regiunea Banatului, informeaza Romania TV. Joi, in partea de sud si sud-est a tarii, vremea se incalzeste si vor fi temperaturi de 17, 18 grade in zona Capitalei, si chiar 20 de grade in Lunca Dunarii.

Aceste valori sunt cu 10, chiar 15 grade, mai mari decat este normal in aceasta perioada.

Pe litoral, in Mangalia, au fost in cursul zilei de marti temperaturi de 21 de grade, fiind cea mai calduroasa zi din ultimii 52 de ani pentru aceasta perioada, potrivit Romania TV.

Temperaturile din Romania sunt comparabile cu cele din Grecia sau din nordul Africii. De exemplu, la Atena, au fost 18 grade Celsius, la fel ca in Sibiu si in Timisoara. In Bistrita si Baia Mare s-au inregistrat 19-20 de grade Celsius, mai cald ca in nordul Africii, pentru ca la Tripoli, in Libia, s-au inregistraz 18 grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, sfarsitul acestei saptamani va fi marcat de o racire a vremii. Temperaturile de weekeend vor mai atinge doar izolat 11, 12 grade. In mod normal pentru ultima decada a lunii februarie ar fi trebuit sa fie temperaturi intre 1 si 6 grade.

In ceea ce priveste regimul precipitatiilor, ziua de vineri va fi marcata de cer noros, ploi slabe, burnite pe arii restranse la scara intregii tari. Sambata, jumatatea de vest a tarii va fi cuprinsa de precipitatii, iar duminica aceste ploi se vor extinde in toate zonele tarii.

Si prima jumatate a saptamanii viitoare va fi ceva mai ploioasa si mai racoroasa, scrie romaniatv.net

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul