Publicat: 17 martie 2014

Pe 23 martie va fi lansata o noua editie „Vacante la tara”

Pensiunea-Craiul-33Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) va lansa duminica, 23 martie, o noua editie a programului special „Vacante la tara”, a anuntat joi presedintele asociatiei, Marilena Stoian.

Programul, menit sa promoveze turismul rural, se adreseaza turistilor interesati sa descopere viata satului, traditiile si ospitalitatea taranilor romani si, nu in ultimul rand, bucatele traditionale romanesti specifice fiecarei zone in parte. Potrivit Marilenei Stoian, 2013 a fost un an „bun, dar nu foarte bun” pentru turismul rural, lipsa zapezii afectand sezonul turistic de iarna. Anul trecut au fost diversificate insa activitatile si festivalurile menite sa promoveze turismul rural, tendinta care va fi continuata si in 2014, a mai spus presedintele ANTREC, potrivit agerpres.ro, citat de ro.stiri,yahoo.com.
Misu Chiruc, presedintele executiv al asociatiei, a declarat la randul sau ca preturile in acest domeniu au stagnat in ultimii trei ani, iar aproximativ 10% dintre turistii care au mers in vacante la tara sunt straini. Reprezentantii ANTREC spun ca au sugerat proprietarilor de pensiuni sa isi adapteze tarifele in functie de perioada in care primesc turisti si sa vina cu tarife mai atractive in extrasezon.

In Romania exista in prezent peste 5.000 de pensiuni inscrise in programe de turism rural, 3.500  dintre acestea fiind promovate pe un portal de specialitate.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul