Publicat: 12 decembrie 2013

Orasul povestilor cu Mos Craciun

tallinnCapitala Estoniei, este locul in care in urma cu 527 de ani a fost expus primul brad de Craciun din lume. In orasul medieval sarbatorile sunt cu adevarat speciale. La targul de Craciun este invitat intotdeauna Mos Craciun, care atrage in fiecare an zeci de mii de turisti in capitala estona.

Cei mai multi turisti aleg sa vina la Tallin pentru a vedea Orasul Vechi, inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO. Una dintre atractiile turisitice ale centrului vechi o reprezinta cladirea municipalitatii, care dateaza din anul 1404 si care este cea mai bine conservata primarie medievala din Europa de Nord. In apropiere, se afla biserica Sf. Olav, candva cea mai inalta cladire din lume.

Daca ajungeti in Tallinn in perioada sarbatorilor de iarna, nu ezitati sa va opriti la Targul de Craciun. Mos Craciun si renii sai ajung aici in fiecare an. Nu plecati pana cand nu gustati cateva specialitati ale bucatariei traditionale estone, ca pestele afumat, carnatii in sange si clatitele, alaturi de o cana de vin fiert.

Pentru a ajunge la Tallinn cel mai rapid mijloc de transport este avionul. Pretul unui bilet variaza intre 460 de euro si 1650 de euro. Pentru a economisi bani cu transportul, e bine sa va programati din timp calatoria sau sa urmariti ofertele companiilor de turism. La promotie, un bilet de avion poate costa putin peste 100 de euro. Pentru cazare in Tallinn puteti alege, pentru 16 euro, o camera intr-una dintre pensiunile din Tallinn. La un hotel de trei stele pretul unei nopti de cazare este de aproximativ 65 de euro, in timp la un hotel de 4 stele depaseste 90 de euro. La cinci stele pretul incepe de la 109 euro, potrivit digi24.ro

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul