Publicat: 6 martie 2014

Disneyland de Romania: unde va fi construit si cand vor incepe lucrarile

indexParcul Tei din Capitala va fi transformat intr-un loc de basm precum Disneyland-ul. In 2015 vor fi gata lucrarile.

„Lucrarile sunt programate sa inceapa la jumatatea acestui an si urmeaza sa fie finalizate, conform contractului de finantare, in semestrul I din 2015. Intregul parc va fi conceput ca o aventura in lumea povestilor si, in functie de traseul intreprins, de zona aleasa, aventura si personajele intalnite vor fi diferite”, a explicat pentru B365.RO primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu.

In parcul Tei-Plumbuita administratia locala vrea sa amenajeze un nou concept de parc de agrement care va purta vizitatorii intr-o lume de basm din care nu vor lipsi personajele de poveste romanesti, precum Verde Imparat, Ileana Cosanzeana si Fat-Frumos.

Vedetele noului parc Tei-Plumbuita vor fi un roller coaster, denumit „balaurul cu sapte capete”, de unde bucurestenii vor avea ocazia sa experimenteze senzatii tari de la o inaltime de pana la 15 metri, pentru cei mici urmand sa fie pregatita o Casa a groazei din „taramul celalalt” pe o suprafata de 460 metri patrati, cu trenulet interior si alte sase vehicule care sa aminteasca de locomotiva cu doua vagoane, supranumita o „minune a tehnicii mondiale”, si care oferea o priveliste superba de pe malul lacului Tei intre anii 1950-1970, astazi linia de tramvai care leaga Tei-ul de Pipera. Va fi si o roata mica de 16 m inaltime, o roata mare de 63 m inaltime, masinute, panouri tematice, etc.

„Ideea principala este un taram altfel care sa contina o multime de fiinte fantastice si decoratii surprinzatoare care sa sperie calatorul”, se mentioneaza in proiectul de amenajare a parcului Tei-Plumbuita propus de Primaria Sectorului 2, potrivit apropo.ro.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul