Publicat: 27 aprilie 2014

Cat aloca romanii, in medie, pentru petrecerea zilei de 1 Mai

90835_1Bugetul mediu alocat de romani petrecerii zilei de 1 Mai este de 171,1 lei, fiind asemanator celui de anul trecut (179,9 lei), conform unui studiu studiu MEDNET Marketing Research Center.

Potrivit studiului, aproape jumatate dintre persoanele chestionate au declarat ca aloca sub 200 de lei pentru petrecerea zilei de 1 Mai, si doar 19,7% sustin ca vor aloca un buget de 500 de lei sau mai mare pentru petrecerea zilei respective.

Cei mai multi dintre orasenii chestionati in cadrul studiului au declarat ca vor petrece Ziua Muncii in localitatea de domiciliu, impreuna cu familia sau prietenii si la traditionala ‘iarba verde’.

‘Cu toate acestea, un procent de 7,6% dintre persoanele intervievate vor alege de 1 Mai destinatii turistice din tara, dintre care 4,4% vor opta pentru destinatii montane, 2,7% intentioneaza sa ajunga pe litoral si 0,5% intr-o statiune balneara’, reiese din studiul citat.

De asemenea, cu ocazia mini – vacantei de 1 Mai, 1,5% dintre respondenti vor pleca in strainatate in acest an.

Aproape jumatate (44,1%) dintre persoanele intervievate care sunt angajate intr-o companie sau detin o afacere, au declarat ca vor fi libere, atat in ziua de 1 Mai, cat si pe 2 Mai, astfel ca vor beneficia de o minivacanta de patru zile.

Studiul citat a fost realizat online, pe un esantion reprezentativ la nivel national, urban, in perioada 4 – 8 aprilie 2014. Au fost intervievate 663 persoane cu varsta cuprinsa in intervalul 18 – 55 ani. Marja de eroare a studiului este de ± 3,81%.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul