Publicat: 12 decembrie 2013

A opta minune a lumii: Biblioteca Manastirii Admont din Austria – FOTO

0002-admond_abbey1Manastirea catolica Admont se afla pe malul raului Enns, din oraselul austriac Admont, la marginea Parcului National Gesause. Este cea mai veche manastire din regiunea Styria, renumita in special pentru biblioteca pe care o gazduieste, care este considerata de multi ca fiind a opta minune a lumii.

Biblioteca Admont este un spatiu modern cu peste 70.000 de carti, ce apartin unor sute de artisti, precum Erwin Wurm, Rudi Molacek sau Lois Renner, care sunt grupate tematic in expozitii temporare. Intreg decorul reprezinta un depozit de secole de cunostinte, unde se gasesc informatii despre arta, istorie, literatura, dar si manuscrise, documente vechi, papirusuri etc.

Biblioteca Manastirii Admont a fost finalizata in 1776 si a fost realizata in stilul barocului tarziu, de maestrul Josef Hueber din Graz, cu ocazia implinirii a 700 de ani de la infiintarea abatiei. Aceasta este considerata una dintre cele mai importante proprietati culturale ale Austriei si una dintre cele mai valoroase manifestari de arta baroca tarzie din Europa.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul