Publicat: 5 decembrie 2013

Lexus LF-NX – versiunea de serie va fi lansata la Geneva si va pastra designul inedit

Lexus LF-NXLexus LF-NX, rivalul japonez pentru BMW X3 si Audi Q5, ar putea fi expus in versiune de serie la Salonul Auto de la Geneva, in luna martie a anului viitor.

Atunci cand a fost dezvaluit in cadrul Salonului Auto de la Tokyo, conceptul Lexus LF-NX a starnit un val de reactii diferite din partea media si a publicului. Multi au fost exaltati de liniile ascutite ale conceptului, in vreme ce altii au considerat initiativa designerilor mult prea curajoasa.

Lexus LF-NX Concept anticipeaza un rival pentru Audi Q5 si BMW X3

Lexus LF-NX a revenit apoi luna trecuta, la Salonul de la Tokyo, reiterand ideea unui SUV compact premium, demn de a se putea lupta cu Audi Q5 si BMW X3.

Se pare ca versiunea de serie nu este departe, mai multe surse din interiorul companiei japoneze confirmand un debut public in cadrul Salonului Auto de la Geneva, de anul viitor. Pentru a-si putea face loc intr-un segment dominat de rivalii germani, Lexus va miza pe o carte riscanta: designul.

Aspectul exterior al conceptului LF-NX va fi pastrat si in cazul versiunii de serie. O confirma chiar Paul van der Burgh, directorul european Lexus, care motiveaza decizia prin dorinta clientilor de a fi mult mai expresivi si de a iesi in evidenta. Versiunea de serie va incerca sa adopte aceste trasaturi.

Despre propulsie nu exista informatii, insa cele doua aparitii ale conceptului au lasat loc de multe interpretari la acest capitol. Prima presupune ca modelul va folosi o varianta a ansamblului hibrid expus la Frankfurt si compus dintr-un motor conventional pe benzina, de 2.5 litri, alaturat unuia electric. A doua presupune utilizarea motorului cu patru cilindri, de 2.0 litri, supraalimentat, prezentat sub capota conceptului de la Tokyo.

Nu este exclusa posibilitatea nici de a vedea ambele solutii de propulsie pe modelul de serie, model de serie ce va fi disponibil in showroom-uri, cel mai devreme, in 2013.

Esti deja fan? Click aici sa nu mai apara mesajul